Hlavní obsah

Památky a očkování. New York chce turisty lákat na vakcínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přilákat turisty na vakcínu proti koronaviru se po Maledivách či Aljašce rozhodli také v New Yorku. V plánu je spojit očkování s návštěvou některých ikonických míst ve městě, například náměstí Times Square, Central Parku nebo parku u Brooklynského mostu. Plán však musí ještě schválit státní zdravotnické orgány.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z míst, kde by se mělo očkovat, je náměstí Times Square.

Článek

Záměr očkovat turisty na známých místech oznámil newyorský starosta Bill de Blasio. Podle něj by plán vyslal návštěvníkům pozitivní zprávu. „Přijeďte. Je tu bezpečno a jde o úžasné místo, kde se o vás postaráme,“ uvedl starosta pro agenturu AP. „Je to projev dobré vůle a uvítání,“ řekl.

Primárně se hovoří o tom, že by se očkovalo na Times Square, dalšími potenciálními lokacemi jsou pak Central Park, okolí Brooklynského mostu nebo visutý park High Line. Návštěvníkům by navíc postačila jediná dávka, protože by se využívala vakcína od Johnson & Johnson, píše server Independent.

Zda se plán uskuteční, není zatím jisté, město musí dostat povolení od státních zdravotnických orgánů, které aktuálně čekají na další podrobnosti. „Mezitím se soustředíme na spravedlivé rozdělení vakcín zranitelným Newyorčanům a zjišťujeme, jak dávky co nejefektivněji využít,“ uvedl za státní zdravotnický orgán mluvčí.

Před New Yorkem oznámily záměr očkovat turisty také na Maledivách či Aljašce. Obě destinace chtějí tímto způsobem zvýšit návštěvnost a nastartovat cestovní ruch.

Aljaška chce turisty nalákat na očkování zdarma. Nabídne dvě dávky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám