Hlavní obsah

Americké aerolinky představily kuchařku letadlové stravy, lidem je pro smích

Novinky, mšv

Strava v letadle často nemá pověst vrcholného gastronomického zážitku. Přesto si nyní mohou lidé některé pokrmy servírované v oblacích připravit i doma. Americká společnost United Airlines představila kuchařku, v níž je přes 40 receptů na jídla, s nimiž se mohou cestující aerolinek setkat. Včetně těch z ekonomické třídy, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nevšední kuchařka, která překvapivě není první svého druhu, nabízí recepty sestavené šéfkuchaři společnosti – drtivá většina pokrmů je servírovaná v obchodní třídě, výjimkou ale nejsou ani recepty na pochoutky z ekonomické třídy. Část výdělků z prodejů knihy má putovat na The Trotter Project, což je organizace, která zajišťuje kulinářské a edukační programy pro studenty v USA.

I přes tento chvályhodný aspekt si United Airlines vysloužily od uživatelů sociálních sítí spíše posměch. „Nevím, jak vy, ale já si asi nikdy neřekl, že to jídlo během letu mi fakt chutnalo a chtěl bych si ho udělat doma,“ uvedl jeden z uživatelů Twitteru Jono Haysom.

„Vždy mě zajímalo, jak udělat to kuře s rýží à la jídlo pro psy, co United servírují,“ přisadil si Richard Bocchinfuso. „Tak jsem se rozhodl, že se naučím vařit. Kuchařka United Airlines se zdá jako dobrý začátek, protože oni také neumějí vařit,” glosoval uživatel pod přezdívkou Ivy.

Lidé se podivují, komu je vlastně kuchařka určená a kdo prahne po tom si dávat leteckou stravu i doma, kde si může dopřát něco mnohem chutnějšího. Svou vlastní knihu receptů přitom už v roce 2006 vydala společnost Southwest Airlines a kuchařku, jejíž obsah dal dohromady letecký personál, představila roku 1987 také společnost Delta Airlines.

Od předkrmů po dezerty

Co se týče receptů, v kuchařce United Airlines je k nalezení postup přípravy kompletního menu od předkrmu přes salát, hlavní jídlo až po dezert. Zájemci si tak mohou doma připravit třeba kokosovou polévku s pálivou pastou sambal a kuřetem, wrap s krevetami s citronovou trávou nebo glazovaná kachní prsa s granátovým jablkem či lososové kari.

Některé recepty jsou ale úsměvnější, třeba ten na ricottové toasty coby předkrm, podle něhož si lze vyrobit i domácí pomerančovou marmeládu. Kniha nicméně vyjde na 29,99 dolaru, v přepočtu asi na 670 korun.

United lámou kytary

Aerolinky, které v červnu začínají operovat přímé lety z Prahy do Newarku, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti New Yorku, jsou u nás dosud proslulé zejména šokujícími incidenty.

V roce 2017 obletěla svět zpráva o brutálním vyvedení jednoho z pasažérů letadla. Nedlouho poté na palubě během přepravy uhynuli obří králík a v dalším roce také pes. Vtipnou dohru mělo poškození hudebního nástroje kanadského folkového zpěváka Dava Carrola během letu v roce 2009, který poté nazpíval píseň United Breaks Guitars (v překladu United lámou kytary), jež se stala velkým hitem.

Reklama

Výběr článků

Načítám