Hlavní obsah

Muž nechtěl uvolnit své místo v plně obsazeném letadle, aerolinky brutálně zasáhly

Novinky, mšv

Pasažéři nedělního letu ze Chicaga do Louisvillu byli svědky neobvyklé události. Americké aerolinky United potřebovaly akutně uvolnit několik míst v zaplněném letadle pro lidi ze své posádky. Jeden ze čtyř náhodně vybraných lidí ovšem odmítl opustit své místo a křečovitě se držel sedadla, až ho musela z letounu doslova odtáhnout ostraha.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky to nejprve zkoušely po dobrém – lidem, kteří dobrovolně uvolní místo posádce, nabídli 800 dolarů, zhruba 20 000 korun, přespání v hotelu a místo v letadle na další den. Nikdo se ovšem nepřihlásil, a tak se společnost uchýlila k náhodnému výběru. Ten padl i na jednoho cestujícího asijského původu, který ovšem své místo odmítal i po výzvě opustit.

Pasažér tvrdil, že je lékař a další den musí být v ordinaci, protože má objednané pacienty. Po několika pokusech musela nakonec zakročit ostraha letiště, která nešetřila hrubou silou, muže strhla na zem a z letadla ho v podstatě omráčeného vyvlekla. Zděšení pasažéři podle portálu Daily Mail volali, že je jednání ostrahy špatné a proč to dělají.

Drama ovšem neskončilo ani v momentu, kdy ochranka muže dostala ven z letadla. Ten totiž přišel k sobě, podařilo se mu vyprostit a vběhnout zpět dovnitř. Podle cestujících měl po tváři rozmazanou krev. Nakonec byl let odložen, protože na místo museli dorazit také ošetřovatelé. Na sociálních sítích se na účet aerolinek United strhla ostrá vlna kritiky, která jednání ochranky odsoudila.

Reklama

Výběr článků

Načítám