Hlavní obsah

Z bytu 1+1 v pražských Vršovicích architekti vytvořili plnohodnotné 2+kk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé bytu s dispozicí 1+1 a plochou 33 metrů čtverečních v pražských Vršovicích se rozhodli pro rekonstrukci. Jednotku určenou ke krátkodobým pronájmům chtěli upravit tak, aby se z ní stala plnohodnotná dvougarsonka. Architekti si s tímto na první pohled nereálným úkolem poradili.

Foto: Tino Kuskunis a časopis Bydlení mezi panely

Architekti rádi používají především český design, nábytek na míru pro ně vyrábějí dva spřátelení truhláři.

Článek

Jak na pouhých 33 mvměstnat plnohodnotné 2+kk? S touto otázkou se architekti z ateliéru BekArch potýkali v rámci realizace kompletní přestavby jednotky 1+1 určené pro krátkodobé ubytování.

„Hrajeme si s každým detailem, aby měly naše realizace specifický rukopis. V interiérech máme rádi ucelené plochy jako zdi obložené dřevem se skrytými průchody nebo průchozí skříně z koupelen do ložnic. Hrajeme si s materiály, se vzhledem dřeva: jak vypadá, jakou má kresbu. Nepřidáváme dodatečné ornamenty, dotahujeme je zpracováním prvků,“ popisuje přístup ateliéru architekt Jan Bek.

Miniaturní garsonka se díky mnoha chytrým řešením proměnila v útulný domov

Tipy a trendy

Hravé kontrasty

Vzdušný a prostorný obývací prostor stojí v kontrastu k malé ložnici. „Ložnice mám rád menší s dostatkem úložných prostor. Malé místnosti na spaní jsou mimo jiné energeticky úsporné,“ popisuje architekt volbu uspořádání bytu.

Hravý vínový prvek, který doplňuje jednoduchý světle laděný interiér, najdete v rámci celého bytu ať už v podobě stolku v obytné místnosti, vínového umyvadla v koupelně, nebo nočních stolků v ložnici.

Retronádech bytu podporuje vápenná malba Limewash na zdech. V koupelně architekti použili v současnosti velmi populární betonovou stěrku místo tradičních dlaždic.

Anketa

Líbí se vám nápad na nové uspořádání bytu?
Ano, je skvělý!
79,7 %
Docela ano.
8 %
Moc ne.
5,4 %
Ne, nelíbí.
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2149 čtenářů.

Nejvýraznějším prvkem částečné proměny bytu je koupelna v růžové a černé barvě

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Návrhy bytových interiérů, Architekti

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám