Hlavní obsah

Umělé velikonoční věnce mohou být zdobené mrkvemi, vajíčky i jarními květy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen na Vánoce, ale i na Velikonoce můžete interiér vkusně dekorovat tematicky zdobenými svátečními věnci. Ty mohou zpestřit umělá či vyfouknutá pravá malovaná vajíčka, peříčka, mech, lišejník, ale i plstěné mrkve, umělý zlatý déšť, narcisky nebo petrklíče.

Foto: Home Luxe, Ginger Ray

Věnce nemusí být dekorovány jen kraslicemi, ale třeba i textilními mrkvemi.

Článek

Pokud věnec umístíte na dveře domu, tak vězte, že to pomyslně symbolizuje pozvání. Kruhový tvar znázorňuje ochranu obydlí a odkazuje na Kristovu korunu.

Velikonoční věnce by měly odrážet půvaby jarního období, tedy doby, kdy je vše v rozpuku a tráva se začíná zelenat. Vyplatí se proto vsadit na svěží a světlé barvy, jako je zelenkavá, žlutá, fialková a pastelové tóny. V posledních letech se od křiklavých a sytých barev upouští a prim hrají spíš něžné a jemné tóny.

Foto: Sophie Allport

Prim budou hrát svěží letní barvy.

Rozhodně nezapomeňte na materiály, jako je proutí nebo kočičky, které jsou jedním ze symbolů jara a Velikonoc. Větvičky s pupeny vrby jívy dodají celému aranžmá na jemnosti. A inspirace přírodními prvky je rozhodně žádoucí. Uplatnit můžete i malé pomlázky coby dekorace a věnce dekorovat pestrými stuhami.

Foto: Ginger Ray

Můžete volit i oválnější kousky s vejčitým tvarem.

Vhod rozhodně přijdou drobné kvítky v jemných a něžných barvách. V kurzu je také použití eukalyptových větviček. I ty můžete do velikonočních věnců směle zakomponovat.

Hodí se do interiérů zařízených v přírodním, boho nebo skandinávském stylu. Jde o rostlinnou dekoraci, která působí vkusně a nadčasově. Pro zjemnění celé kompozice můžete využít sušený nevěstin závoj nebo výraznější sušené trávy, květy levandule či barvené květy hortenzií.

Foto: Lights4fun

I velikonoční věnce mohou posloužit k umístění svíček.

Vhod přijdou i motivy zajíčků, beránků nebo kuřátek. Prostě symbolů, které jsou s Velikonocemi po mnoho let neodmyslitelně spojené.

Velikonoční věnce se vyplatí nechat na stole nebo stěně vyniknout. Ostatní doplňky a dekorace proto volte ve velmi nenápadném a střídmém přírodním stylu.

Trendům velikonočních vajíček vládnou motivy lučního kvítí, jednorožci a pastelové barvy

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Velikonoční dekorace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám