Hlavní obsah

Jídelní stůl může rozkvést i bez živých květů. Talířky či ubrousky od skutečných květin často nerozeznáte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížícího se léta se řada z nás nemůže dočkat. Pokud také patříte mezi milovníky tohoto teplého ročního období a rozkvetlých luk, můžete si s vhodně zvolenými doplňky letní atmosféru v interiéru navodit už teď. Vhod přijdou talířky věrně imitující květy nebo ubrousky, které složíte v květinu.

Foto: The Design Gift Shop, Bøde Living

Svinuté pestrobarevné ubrousky hravě proměníte v decentní květy.

Článek

K letnímu stolování bezpochyby patří světlé a svěží barvy. Zapomeňte na černou, tmavě hnědou a na nudné béžové tóny a tlumené barvy. Vsaďte naopak na banánově žlutou, která působí optimisticky a připomene slunce. Dobře bude vypadat i světle zelená barva napodobující tóny mladé trávy.

Foto: TakaTomo, Ginger Ray

Párty zpestří jednorázové talířky a ubrousky imitující květy.

Nezapomeňte ani na pestrý mix teplých barev z červeného spektra. Tedy na odstíny typické pro mnoho květů letních rostlin. Čím živěji a pestřeji bude stolování vypadat, tím lépe. Vzhledem k tomu, že je v posledních letech hodně v kurzu boho styl, volte barevnost, která působí přirozeněji, a vyhněte se křiklavým barvám spojeným s umělými hmotami.

Foto: Perkins & Morley

Venkovnímu stolování můžete dodat letního ducha s vhodně zvolenými doplňky.

Pokud chcete vnést do stolování trochu originality, vytvořte z ubrousků květy. Ty z nich můžete vyskládat s pomocí techniky origami, japonského umění skládání papíru. Další možností je pak stočení ubrousku do umělohmotného nástavce ve tvaru stonku rostliny s listy.

Foto: Truffle Tablescapes, Molly Mahon

Nešetřete barvami ani květinovými motivy.

Jídlo můžete servírovat na talířích ve tvaru barevně výrazných květů kopretin, vlčích máků nebo jaterníků či slunečnic. Ty spojují funkčnosti a dekorativnost a i na běžném ubrusu lehce vytvoří dojem, že snídáte na letní louce.

Foto: Fable and Mirth

Vyplatí se volit kontrastní barvy, na kterých plastické květy dobře vyniknou.

Ti, kdo jsou kreativní nebo rádi tvoří s dětmi, mohou zvolit jednorázový papírový ubrus, který s dětmi pokreslí květinami. Na pomoc si mohou vzít i razítka s květinovým motivem nebo si je lehce vytvořit z rozpůlených brambor.

Ve své japonské zahradě si majitel vytvořil i místo pro klidné meditace

Zahrada

Může se vám hodit na Zboží.cz: Talíře, Papírové ubrousky, Prostírání a ubrusy, Vázy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám