Hlavní obsah

Trendům velikonočních vajíček vládnou motivy lučního kvítí, jednorožci a pastelové barvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Velikonoce budou ve znamení uměřeného designu. V kurzu je hlavně boho styl, a tak potisky a dekorace na velikonočních vajíčkách mají motivy známé z přírody. Prim hrají zejména motivy lučního kvítí, lístků rostlin nebo drobného hmyzu.

Foto: Perlenfischer, Kristýna Křížová, Novinky

Motivy něžného lučního kvítí i živočichů budou dobře ladit k přírodnímu i skandinávskému stylu.

Článek

Na oblibě neztrácí ani lidové motivy. Ty jsou ale mnohem střídmější než v minulosti. Inspiraci můžeme hledat ve střídmém skandinávském stylu, který je v Česku hodně oblíbený. Obtisky tak spíše šetřete, držte se jednoduché barevnosti a vyhněte se křiklavým barvám. Vhod přijdou odstíny bílé, slonovinové, hnědé, světle zelené apod.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

S lidovými motivy letos šetřete. Vajíčka jimi nemusí být celá oblepená.

S Velikonocemi je neodmyslitelně spojená i žlutá barva. Jde o barvu prvních jarních paprsků, kuřátek i narcisů. Ani s tou letos rozhodně neuděláte chybu.

Foto: Sophie Allport

Drobné květy na vajíčkách budou působit něžně a jemně.

Vajíčka můžete krášlit nejen obtisky, tetovačkami a samolepkami, ale i menšími razítky. Jejich užití je trochu náročné na preciznost, ale zase při jejich pořízení ušetříte za obtisky v následných letech. Hodně oblíbené jsou fólie, do kterých vajíčko umístíte, posadíte na lžičku a po pár minutách v teplé vodě se fólie plně přizpůsobí organickému tvaru vejce.

Foto: Taka Tomo

Pastelové barvy a zlaté dekorace jsou tuto sezonu v kurzu.

Motivem, který je v poslední době hodně oblíbený u mladé generace, jsou jednorožci. Proměnit vajíčka v jednorožce je se speciálním setem celkem hračka. Nejtěžší je sestavit roh jednorožce, ale můžete si eventuálně pomoci klasickou izolepou. Něžné květy s 3D efektem a nalepovacími kamínky bezesporu ocení hlavně mladé slečny.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Motivy jednorožců a duhy jsou populární u mladší generace.

Pokud jde o barevnost, tak v kurzu je přirozenost a původní tóny vajíček. Pokud budete chtít vajíčka barvit, pak vsaďte spíš na jemné, pudrové, pastelové tóny. Trendem je hlavně mintová i světle fialová. Ty budou zároveň dobře korespondovat s přírodními dekoracemi, s kočičkami, osením nebo narcisy.

Reklama

Související témata:

Související články

Nábytek inspirovaný shluky atomů

Kdo si pamatuje inspiraci atomy v designu z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, toho možná potěší informace, že se opět podobné kousky vracejí do...

Výběr článků

Načítám