Hlavní obsah

Takto žije dívka, která se rozhodla proměnit se v Barbie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Růžová na stěnách i na stropě a také na všech kusech oděvů a bot, kterých jsou desítky. Tak vypadá pokoj 18leté Katie Lovedayové z anglického Sleafordu, která je vášnivou fanynkou životního stylu podle panenek Barbie. Přestože růžovou v podstatě neodkládá, tuší, že by svým nevšedním vzhledem a koníčkem mohla narazit, pokud by si chtěla najít přítele.

Takto žije dívka, jíž přezdívají reálná Barbie.Video: AP

 
Článek

Ačkoli byste tento starý cihlový dům v anglickém hrabství Lincolnshire patrně minuli bez většího zájmu, jeho interiér by mnohé udivil, některé možná vyděsil a jiné nadchnul. Obývá jej totiž dívka, které bývá někdy přezdíváno reálná Barbie.

Jmenuje se Katie Lovedayová a je jí 18 let. Pokoje, které v domě obývá, má zařízené ve stylu mocně inspirovaném známou panenkou. Bílé skříňky včetně pár dalších kusů nábytku jsou zasazeny do ložnice, jejíž stěny (i strop) jsou vymalovány růžově. Hlavní dominantou je zde široké lůžko, které je rovněž růžové.

Nechybí samozřejmě růžový toaletní stolek, růžové velké zrcadlo na něm a v sousední šatně nechybí ani růžové a skleněné regály pro uchovávání desítek kusů oděvů a bot. Na první pohled se to možná zdá trochu příliš, ale právě oděvy a boty mladou ženu živí. Vydělává si totiž modelingem této barbie módy.

To je důslednost! Učitelka výtvarné výchovy má doma takřka vše růžové

Tipy a trendy

Katie nosí růžovou po celý svůj život, kam až její paměť sahá. Výjimku udělala až na střední škole, kdy se snažila napodobit styl svých spolužaček a kamarádek. „Oblékala jsem si pořád jen obyčejná trika, bílé boty a úzké džíny. Ale cítila jsem se v tom strašně nejistá a nějak jsem stále nevěděla proč. Když jsem školu dokončila a stala se více nezávislou, došlo mi, že mi to oblečení vlastně vůbec nesluší. Že se oblékám tak, jak si myslím, že by to ode mě chtěli druzí,“ svěřila se dívka webu Mirror.

Katie školu dokončila v roce 2020, tedy v době pandemie covidu. A tehdy se, jak sama přiznává, stala růžová barva její posedlostí. „Vzpomínám si, že jsem během lockdownu měla najednou spoustu času a cítila potřebu se nějak víc vyjádřit,“ vzpomíná s tím, že se proto začala pomalu vracet ke staré dobré růžové a čím více si jí dopřávala na svém zevnějšku, tím více sebedůvěry se jí vracelo.

Katie má velké štěstí v tom, že pro svůj koníček nachází velké pochopení u maminky. I ona je zaměřená na módu, a tak obě rády šijí a háčkují. A maminka je navíc rovněž milovnicí růžové. Ona si ale libuje spíše v miminkovské růžové, zatímco Katie má ráda všechny odstíny této barvy a upřednostňuje ladění, které se blíží co nejvíce panenkám. Aby také ne, když jich má doma spoustu.

„Vždycky jsem jich měla spoustu. Dostávala jsem je jako dárek k narozeninám a panenky Bratz také. Měla jsem všechny ty limitované edice jako Svatba snů a tu, která měla růžové auto. Oblékala jsem je jenom do růžových šatů,“ vybavuje si.

Za nové oděvy a boty, které si kupuje snad každý den, utrácí nemalou sumu peněz. Většinu z nich ale nosí jen pár dní a pak je zase prodává dál.

Ačkoli se na první pohled může zdát, že dívka poté, co se vrátila ke svému původnímu stylu, nemá důvod k zármutku, v jistém ohledu cítí obavy. „Počítám, že lidé, s nimiž budu chtít chodit, vejdou do mého pokoje a budou mít pocit, že té růžové je tu příliš. Obávám se, že většina lidí chce partnera, který se obléká umírněněji, zatímco já celý svůj vzhled zakládám na barbie,“ vyjádřila se pro web Wales Online.

Aby přesvědčil manželku k životu na cestách, proměnil vůz tak, jak by to udělal jen málokdo

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám