Hlavní obsah

On se vznáší, on si létá, jen s tou rychlostí je to slabší. Zato má ale neobyčejné bydlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Já si létám, já se vznáším, nadzvukovou rychlostí…“ mohl by si zpívat starý hit Hany Zagorové majitel domu ve tvaru letadla, které z výšky shlíží na své okolí. Ovšem patrně si ho nezazpívá. Oním majitelem je totiž Ind žijící ve městě Kapurthala ve státě Pandžáb, kde českou hudbu tak často v rádiu asi nehrají. Jeho výjimečný příbytek ovšem upoutává pozornost už z velké dálky.

Ind si postavil dům v podobě letadla na 12 metrů vysokých pilířích.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Ind Kamaljit Singh Wahid, jenž žije ve městě Kapurthala, které je jen několik desítek kilometrů vzdáleno od panžábského města Džalandhar, odjakživa toužil mít letadlo. To se ale splní jen málokomu, a tak se rozhodl jít na věc trochu jinak.

Vlastnictví skutečného letadla je přece jenom poněkud nákladná záležitost, a pokud člověk nepotřebuje někam pravidelně létat, tak možná i trochu nepraktické.

Ind se proto rozhodl pro úspornější a užitečnější řešení. U své vily si nechal přistavět obytný prostor ve tvaru vytouženého aeroplánu. Na rozdíl od jiného milovníka letectví, ovšem z Kambodže, který si rovněž postavil dům v podobě letadla, Ind se rozhodl, že tomu jeho nebude chybět to nejdůležitější - výška.

A tak tým zedníků a dalších řemeslníků začal stavbou 12 metrů vysoké konstrukce složené ze sloupů a stěn a teprve na ni usadil vlastní obytný prostor v podobě letadla. To má na délku 21 metrů.

Uvnitř návštěvník objeví obývací pokoj, kuchyň, dvě ložnice a koupelnu. Místní mutace webu The Times of India oceňuje, že muž pro své letadlo zvolil livrej státních indických aerolinií, přičemž vtipně tam, kde by člověk čekal právě nápis Air India, se skví jméno hrdého majitele domu: Kamaljit Singh Wahid.

Jak doplňuje agentura Newsflare, stavba domu trvala dva a půl roku a  vyžádala si náklady ve výši pěti milionů rupií (1,3 milionu korun).

Anketa

Investovali byste miliony korun do stavby domu v podobě letadla?
Mít je, tak ano.
10 %
Raději bych si skutečné letadlo nechal/a upravit k bydlení.
9,4 %
Ne. Ty peníze bych určitě uměl/a utratit rozumněji.
80,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1316 čtenářů.

Kousky inspirované letectvím připomenou krásy oblíbeného typu cestování

Tipy a trendy

Helikoptéra v dětském pokoji dodá prostoru originální charakter

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Paňdžáb

Související články

Výběr článků

Načítám