Hlavní obsah

Skvělou party připravíte i na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do silvestra zbývá pár dnů a vy ještě nemáte žádné plány, kam vyrazíte? Nevadí, pobavit se můžete skvěle i doma! Pozvěte rodinu či pár známých a připravte pro ně parádní večírek. Máme pro vás pár skvělých rad.

Foto: Archiv výrobce

Se SodaStream snadno připravíte i spoustu toniku. Koncentrovaná příchuť Tonik s objemem 500 ml totiž umí naplnit až 12 lahví.

Článek

Silvestrovskou party zvládnete hravě naplánovat a připravit i v tak krátkém čase, jaký do posledního dne v roce ještě zbývá. Byt máte určitě ještě vyzdobený z Vánoc. Na večírek ho tak stačí trochu dozdobit. Girlandy, konfety a světýlka budou to pravé! Samozřejmě ale můžete popustit uzdu fantazii a výzdobu pojmout i více extravagantně nebo ji ladit do konkrétního stylu.

Když už budete pořizovat výzdobu, rovnou nakupte i jednorázové nádobí. Pro večírek je praktickým řešením. Základem jsou talířky, příbory, kelímky, brčka a ubrousky. Levnější budou ty obyčejné bílé a jednobarevné, k dostání je ale i jednorázové nádobí s nejrůznějšími tematickými dekory.

Vybrat můžete stylově třeba to s nápisem Happy New Year. Hodit se můžou plastové skleničky na víno a šampusky.

Malé spotřebiče pro veselou oslavu konce roku

Tipy a trendy

Pokud byste chtěli občerstvení servírovat opravdu jako profíci, pak můžete koupit také rautovou sukni s pěkným řasením. Nejde ale o žádné oblečení, respektive jde, ale pro stůl.

Raut jako od profíků

Právě občerstvení podávané formou rautu je pro večírky ideální. Raut si můžete nachystat dopředu a v průběhu večera pak stačí jen občas stůl s bufetem doplnit. Díky tomu budete mít čas věnovat se hostům a bavit se, protože si občerstvení bude nabírat každý sám podle chuti.

Čas ušetříte i tím, že nebudete vymýšlet žádné složitosti. Přednost dejte jednoduchým pokrmům, rychlým na přípravu.

  • Zvolit můžete klasiku v podobě chlebíčků a kanapek, miniřízků či kuřecích paliček.
  • Osvědčené jsou také obložené mísy.
  • Nebo se můžete zaměřit na něco tematického. Třeba italskou či španělskou kuchyni, lehká strava a mořské plody jsou trendem. Oblíbené je i sushi. Zvláště děti ocení pizzu a hranolky, které můžete připravit v troubě, aby nebyly příliš mastné. A nemusí být nutně z brambor, chutné jsou i batátové či mrkvové.
  • Chybět by nemělo ani něco sladkého a ovoce. Většině se určitě zavděčíte také zmrzlinou nebo čokoládovým fondue.

U nápojů se fantazii meze nekladou

Kromě občerstvení vymyslete také nápojové menu a místo, kam umístíte improvizovaný bar.

Základem bude obligátní trojice: pivo, víno a nealkoholické nápoje.

Klasikou jsou ovšem i míchané drinky. Těch se dá sice vymyslet nespočet, vy si jich ale raději naplánujte jen několik. Přece jen tyto nápoje vyžadují více ingrediencí, které budete muset pořídit. Připravit se dají samozřejmě rovněž v nealkoholických verzích.

Jak správně na bublinky

V silvestrovském domácím baru by neměly chybět ani bublinky. Šumivé víno má totiž jednu skvělou vlastnost: díky jeho lehkosti ho můžete kombinovat téměř s čímkoliv. Dokonale doplní nejen hlavní chod, ale i sladký dezert. Na silvestra ho lze určitě pít i jen tak po celý večer. Ty méně sladké sekty jsou rovněž výborné do koktejlů. A v žádném případě by sekt neměl chybět na půlnoční přípitek!!!

Abyste si dobře pochutnali, dejte si záležet na servírování.

  • Sekt dobře nachlaďte (chce to alespoň půl dne), pro podávání má mít 4 až 6 °C.
  • Mějte vhodné sklenice, tzv. flétny nebo sklenky ve tvaru tulipánu. Dobře je vymyjte a osušte, aby perlení trvalo co nejdéle.
  • Lahví určitě netřeste! Po vychlazení odstraňte drátěnou sponu (tzv. agrafu) a lahev nakloňte v úhlu 45°. Zátku pevně držte a pomalými kroutivými pohyby lahve z ní zátku uvolněte.
  • Sklenice nenalévejte úplně plné (nejlépe jen do poloviny), aby se ve zbylém prostoru mohla rozvinout vůně a bublinky déle perlily.

Anketa

Kde trávíte nejraději silvestra?
Doma, jenom s rodinou.
71,7 %
Doma, s rodinou a přáteli.
11,9 %
U přátel
9,7 %
Na chatě/chalupě
2,7 %
Někde na dovolené
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 329 čtenářů.

Praha nebude už počtvrté za sebou na Silvestra a Nový rok pořádat ani ohňostroj, ani videomapping

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám