Hlavní obsah

Malé spotřebiče pro veselou oslavu konce roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kávovar, fritéza, kráječ, toustovač i všestranné spotřebiče pro rychlé a zdravé vaření, grilování či pečení. Při přípravě pohoštění na silvestrovskou party se bude hodit všechno.

Foto: Tescoma

Elektrický mlýnek na kávu oceníte nejenom na závěr oslav, ale také ráno po probuzení. Cena 2299 Kč

Článek

Drobnější pomocníky v kuchyni uvítají nejen o Silvestru milovníci oslav, foodies nebo ti, kteří si chtějí u linky kulinařit každý den. Pojďme se podívat, s čím se příprava všech pokrmů na oslavy promění v zábavu.

Elektrický kráječ

Starý dobrý elektrický kráječ užijete před každou party. Nakrájí spolehlivě sýry, vykouzlí tenké plátky trvanlivých salámů, sušené nebo klasické šunky i úhledné plátky pečiva, které budou jeden jako druhý a přesně tak široké, jak potřebujete. Šířku plátků si můžete nastavit až do 15 mm. Kráječ má ostrý kotouč z nerezové oceli. Údržba je snadná: stačí otřít hadříkem vyjímatelný řezný kotouč a posuvný krájecí díl, jehož část poslouží i jako vyjímatelný tácek na nakrájené dobroty. Přístroje mívají i šikovný prostor na navinutí kabelu, aby nepřekážel při skladování.

Změří teplotu, chybu neudělá

Zatímco běžné teploměry na grilování jsou určeny především pro měření teploty potravin v připravované troubě, na pánvi nebo grilu, chytrý teploměr jde ještě o krok dále.

Nejlepší silvestr? Přece v pohodlí domova

Tipy a trendy

Postará se totiž o správnou teplotu také při pečení koláčů, buchet a chleba. Párátka a špejle jsou již minulostí! Stejně tak nemusíte poklepávat na chléb a zjišťovat, jestli je již dokonale upečený. Samotný přístroj je vybaven dvěma teplotními čidly: měří jak vnitřní teplotu, tak i tu okolní. Zatímco čidlo vnitřní teploty nepřetržitě měří teplotu uvnitř připravovaného pokrmu, čidlo okolní teploty zjišťuje, jaká je teplota v troubě, na grilu, pánvi, a podle toho vyhodnotí dobu pro potřebnou přípravu pokrmů.

Horkovzdušná fritéza s minimem tuku

Smažené nebo pražené pokrmy připravíte s lahodnou chutí a přitom zdravě, jen pomocí horkého vzduchu s malým množstvím tuku a bez nepříjemných výparů. Pokrmy mají odlišnou přípravu, proto mají fritézy několik přednastavených programů s teplotou od 80 do 200 °C. Hravě usmažíte třeba řízky, hranolky, ale i dezerty pro celou rodinu, opražíte oříšky. Praktická je i funkce časovače. Protiskluzové nožičky zajistí perfektní stabilitu během přípravy jídla.

Ranní čaj z retro konvice

Zejména na druhý den přijde k duhu šálek pořádného čaje. Vodu na něj uvaří rychlovarná konvice v nostalgické retro podobě. Může mít velkou kapacitu 1,7 l a s vysokým příkonem až 2200 W bude rychle dost vody i pro větší sešlost.

Některé modely mají i efektní analogový teploměr, který usnadňuje přípravu oblíbeného nápoje se správnou teplotou, ať chystáte bílý, zelený, nebo černý čaj.

Elektrický mlýnek na kávu

Káva je životabudič, káva je rituál. Po probuzení na Nový rok bude výborná v podobě espressa, vychutnat si ji můžete i s mléčnou pěnou.

Určitě oceníte elektrický mlýnek, jenž připraví ze zrna čerstvou a voňavou kávu. Umelete požadovanou porci na požadovaný stupeň hrubosti. Těch lze nastavit spoustu pro přípravu různých druhů káv. Některé přístroje umožňují nastavit i dobu mletí kávy pro každou z několika porcí.

Káva na jedno stisknutí

Máte-li kávu namletou, je čas ji uvařit. Anebo lze veškerou přípravu svěřit kávovaru, který vše zvládne sám. Stačí několik málo tlačítek a horký nápoj barvy temné tropické noci je na světě.

Moderní kávovary pracují s tlakem 19 barů, který zajišťuje, že každá kapka kávy je důkladně extrahovaná a poskytuje plnou chuť a bohatou pěnu. Díky přednastaveným programům můžete snadno připravit espresso, americano, cappuccino, latté, normální kávu nebo i čaj, a to díky horké vodě. Nastavit lze hrubost mletí a sílu. Kávovar může připravit zrnkovou i mletou kávu. Obojí je možné.

Nechte v kuchyni vyniknout detaily

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám