Hlavní obsah

Tři oříšky pro Popelku budou v Německu vysílat sedmnáctkrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce v Německu jsou neodmyslitelně spojeny s česko-německým filmem Tři oříšky pro Popelku. Německé televize ho během adventu zařadily do programu desetkrát a dalších sedm repríz slibují o vánočních svátcích, na Silvestra a na Tři krále.

Foto: ČT

Popelka Libuše Šafránková

Článek

Jako první letos odvysílala pohádku stanice Das Erste veřejnoprávní televizní a rozhlasové sítě ARD, a to hned o první adventní neděli.

Tři oříšky pro Popelku postupně uvádějí regionální veřejnoprávní televize a dvě další reprízy slibuje také Das Erste, a to na Štědrý den 24. prosince a na Boží hod 25. prosince.

Jen během Štědrého dne a obou svátků vánočních bude Popelka vysílána sedmkrát. Na Silvestra slibuje pohádku dětský kanál KiKa a na Tři krále uzavře vysílání bavorská stanice BR.

Tři oříšky pro Popelku slaví padesátiny

Kultura

I přes každoroční četné reprízy je o Tři oříšky pro Popelku v Německu velký zájem. Ujít si ji o Vánocích nenechá ani kurátorka Margitta Henselová, která každoročně připravuje o Popelce zimní výstavu na zámku Moritzburg, kde se část pohádky natáčela. „Rozhodně se budu i letos dívat,“ řekla Henselová.

Pokud se němečtí diváci nespokojí s nabízenými reprízami, mohou se na film podívat také na streamovacích službách, jako jsou Netflix, Apple TV či Amazon Prime. Tři oříšky pro Popelku jsou dostupné také v mediatéce veřejnoprávní ARD.

Společně s Třemi oříšky pro Popelku vysílají německé televize také dokumenty, které se tématu věnují. Například veřejnoprávní regionální televize MDR uvede dokument Drei Haselnüsse und ein Mythos (Tři oříšky a jeden mýtus), který vznikl u příležitosti padesáti let od premiéry filmu.

Herci Libuše Šafránková a Pavel Trávníček, kteří se ujali hlavních rolí Popelky a prince, jsou v Německu mimořádně populární. Život a filmovou kariéru zesnulé Šafránkové mapuje tematická výstava v Moritzburgu.

Trávníček přijel na zámek v sobotu 25. listopadu, kdy tam pořádal autorské čtení ke svým hereckým memoárům Tři oříšky pro prince. Nyní je v Sasku k vidění na plakátech, které zvou na 21. prosince do Drážďan na adventní koncert. Jeden takový velkoplošný plakát visí i u zámku Moritzburg.

Poznáváte ho? Na tomto hradě se před 50 lety točila pohádka Tři oříšky pro Popelku

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Zboží.cz: Tři oříšky pro Popelku

Reklama

Výběr článků

Načítám