Hlavní obsah

Novinky v koupelnách: od baterií po nábytek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové materiály a technologie posunují koupelny mílovými kroky. Vidíme jasnou proměnu. Jsou tady lehčí tvary, netradiční barvy keramiky, třeba matná bílá, černá a nově i kávová. Nadčasové povrchy se snadněji udržují a baterie jsou úspornější. Vše je harmonické, lahodí oku a má oblé tvary.

Foto: Hornbach

Umyvadlo na desku, 60 cm, bílé, provedení Jungborn Slimeline, cena 3250 Kč

Článek

Baterie s benefitem

Baterie jsou malé rozměrem, vnímáme je jako detail, ale velmi důležitý. Ladí společně s nábytkem i keramikou, povyšují je na designový kousek v koupelně. Kromě krásného designu nabízejí také úsporné technologie. Třeba funkci Cold Start: pokud baterii otevřete ve střední poloze, poteče pouze studená voda. Teprve posunutím páky doleva spustíte ohřev vody.

V keramických kartuších jsou samozřejmě také perlátory, které vodu provzdušňují. Vyrobeny jsou ze speciálního materiálu, jenž zabraňuje usazování vodního kamene. Benefitem je i přepínač, tedy klapka zamezující zpětnému nasátí znečištěné vody.

Mladý pár proměnil kuchyni v koupelnu. Skvěle využil i starý, původně zazděný krb

Tipy a trendy

Střídmé, černé a matné

Háčky na ručníky, držáky nebo dávkovače na mýdlo, skleněné kelímky na kartáčky, držák toaletního papíru nebo WC sestava. Pro všechny doplňky je typický sametově hebký povrch skla, který je doplněn detaily v barvě chrom nebo černé matné. Dokonce i splachovací tlačítko může být černé, aby se podržel celý prostor v harmonii.

Nábytek jen nadčasový

Jednoduchý, praktický a svěží. Nábytek musí pojmout spoustu předmětů používaných v koupelně, ale zároveň působit subtilně, nepřekážet v prostoru. Dopřejte si provedení, jež má v horní zásuvce praktický organizér a udrží pořádek.

Skříňky jsou k dispozici v tradiční bílé barvě, ale i moderní černé. V matu se vám pak nestane, že uvidíte otisky prstů. V nabídce firem často podumyvadlovou skříňku doplňuje i vysoká skříňka v mělké či hluboké variantě.

Toalety tiché a čisté

Silent Flush je nová technologie, která nabídne extrémně tiché splachování. Systém funguje na principu usměrňování vody v míse, kterou vede z okraje do dokonalé spirály. Minimalizován je zvuk šířící se prostorem i uvnitř mísy.

Vodní vír navíc toaletu důkladně a efektivně pročistí, spotřebuje jen 4,5 l vody. Kvůli absenci záhybů uvnitř mísy nedochází k usazování nečistot. Toaleta vyžaduje minimální manuální čištění a hygiena v koupelně je tím výrazně vyšší.

Anketa

Máte raději doplňky v koupelně v matné, nebo lesklé barvě?
V matu
56,2 %
Tak i tak
24,1 %
Lesklé
19,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 885 čtenářů.

Neuvěřitelně hladký povrch mísy může pomoci ušetřit litry vody při splachování

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám