Hlavní obsah

Nocování v létajícím talíři zaujme nejen děti, ale i zvídavé dospělé

Bydlení uvnitř létajícího talíře, byť jen krátkodobé, je zážitek, který nadchne hlavně děti. Spaní v prostoru s čistě kruhovým půdorysem ale může ve skutečnosti zaujmout i nejednoho dospělého. Znamená totiž vykročení ze zaběhnutých zvyklostí. Tuto zkušenost si mohou dopřát například hosté kempu v hrabství Pembrokeshire v Jižním Walesu.

BEZ KOMENTÁŘE: Obytný létající talíř nabízí možnost vyzkoušet si spaní jako mimozemšťanVideo: Caters News/Toby Rhys Davies, AP

 
Článek

Majitel kempu Apple Camping Toby Rhys Davies se rozhodl vydat cestou jen samých zajímavostí a neobvyklostí a své hosty tak láká na možnost trávit noc v lecjakých příbytcích. Ať již je to letadlo, sonarová kupole z bitevní lodi, anebo jen stany ve tvaru Pacmanů.

Samotný létající talíř je odkazem na módu těchto objektů ze 60. let minulého století. Na pozemku pro něj proto nejprve vyhloubil menší kráter a příbytek na něj pak nechal postavit. Umístěný je na kovových nožkách, vzhůru „na palubu” se vystupuje po elektrických zatažitelných schůdcích.

Výhled ven zajišťují po obvodu rozmístěná oválná okénka a pro možnost nočního pozorování oblohy je ve středu kruhového stropu vytvořena prosklená kupole.

Interiér je zařízen v moderním stylu, přesto se spoustou odkazů hlásí ke sci-fi a meziplanetárním letům. V samém centru prostoru je umístěný kruhový stolek s deskou, kterou zdobí obraz noční oblohy –- dvojice postelí, manželské lože a samostatné lůžko jsou rozmístěné po obvodu interiéru, jenž je ponechán jako celistvý, bez výrazného rozčlenění.

Pětice hnědých fotbalových míčů vytváří dohromady domov pro celou rodinu

Tipy a trendy

Vtipným doplňkem je možnost spuštění kouřového zařízení, které po simulaci přistání vypustí něco dýmu, aby iluze byla dokonalá. Hezky působí talíř zejména v noci, kdy se rozsvítí nejen světlo za okénky, ale také pás světel lemující celý obvod talíře.

Tím, že majitel vybudoval příbytek jako unikátní variantu běžné kempové chatky, nezakomponoval do něj ani toaletu, ani sprchový box. To vše je řešeno v rámci hygienického zázemí společného pro celý kemp.

Noc pro dvě osoby stojí v přepočtu od necelých 5000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám