Hlavní obsah

Pár proměnil cirkusovou maringotku v malý domov na kolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se otci Frankieho Lorda podařilo sehnat vysloužilou cirkusovou maringotku, bylo to skoro jako spása. Angličané Frankie Lord a Olivia Dannová z Pennu totiž marně čekali na stavební povolení pro svůj dům. Toho se nedočkali. A tak se jim stará červená bouda na kolečkách velmi hodila. Během několika měsíců ji proměnili na příjemné bydlení se stylem.

BEZ KOMERNTÁŘE: Dvojice si předělala starou cirkusovou maringotku k bydleníVideo: Caters News/Frank Sam Herent Lord, AP

 
Článek

Frankie a Olivia (oba 28) z anglického městečka Penn v hrabství Buckinghamshire původně bydleli ve srubu, když čekali na vyjádření stavebního úřadu, zda jim schválí plány na nový rodinný dům, který si chtěli spolu postavit. Bohužel, stavebního povolení se nedočkali.

Zatímco někoho by takové zamítnutí srazilo do kolen, mladý pár se nenechal odradit. Tím spíš, když se Frankieho otci podařilo za 2000 liber (něco přes 58 tisíc korun) sehnat vyřazenou cirkusovou maringotku.

Pár se chopil příležitosti i nářadí a pustil se do práce. Jak upřesňuje agentura Caters, během čtyř měsíců a s celkovými náklady 5000 liber (146 tisíc korun) maringotku proměnil na útulné bydlení. Za pozornost stojí především neobyčejná podlaha s šestiúhelníkovým vzorem, na níž Frankie předvedl svou neoddiskutovatelnou zručnost.

Cirkusovou minulost maringotky připomíná kromě vnější výzdoby i zařízení interiéru. Je to hlavně spousta doplňků, jako například polštáře s výrazným pruhovým vzorem, velký červený buben, soška lva, ale třeba i poněkud kýčovitá zlatá toaleta vyrobená ze zdobné dřevěné židle jako jasná reminiscence trůnu.

Už jste to někdy viděli? Takhle vypadá rozkládací dům v praxi

Tipy a trendy

Na zlatou barvu pak navazují doplňky v měděném provedení, ať již to je umyvadlo, rozvody vody nebo svítidla nad postelí se stínítky ve tvaru polokoulí.

V minidomku romanticky nazvaném Frankieho cirkus na cestě je nyní plnohodnotná malá koupelna, kuchyňka s dvouhořákovým plynovým vařičem a troubou, obývací prostor se stolkem a dvěma židlemi a především - noční část zastoupená manželskou postelí zasahující přes celou šířku interiéru. Její čelo pak zdobí výrazné šedé hvězdy.

Bydlení v minidomku z vlastnoručně zpracovaných stromů a se slepicemi v chatce

Tipy a trendy

Maringotku Frankie a Olivia pojali jako stacionární domov, ale v případě potřeby ji lze zapřáhnout a kočovat s ní po světě. Partneři se svěřili webu Buckinghamshire Live, že je práce na její úpravě nadchla natolik, že se rozhodli pokračovat v budoucnu na projektech podobného typu a vytvářet další neobvyklé minidomky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám