Hlavní obsah

Minidomek napodobující princip švýcarského nože má nábytek složený ve stěnách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobný domek s názvem aVOID obsahuje mnoho rozložitelných prvků, podobně jako má v sobě švýcarský nůž řadu nástrojů. Zajímavá stavba o devíti metrech čtverečních může posloužit nejen coby obytná buňka, ale třeba i jako mobilní kancelář. Další možností je domek využívat jen coby provozovnu, typicky třeba jako kadeřnictví, krejčovství a podobně.

Foto: Profimedia.cz

Malý domek může posloužit třeba jako mobilní kancelář.

Článek

Výhodou je, že kancelář či domek na kolech můžete přemístit tam, kde máte zrovna zákazníky. Domek má představovat kombinaci všeho potřebného, co k základnímu bydlení potřebujete. Nábytek je složen uvnitř stěn a podle titulu HomeCrux napodobuje funkčnost švýcarského armádního nože.

Jeho stavba stála v přepočtu bezmála milion korun.

Foto: Profimedia.cz

Výhodou je, že kancelář můžete přemístit do různých lokalit.

Drobný prázdninový dům poskytuje pohodlí pro jednotlivce nebo pár. Řada tiny housů je určena hlavně k rekreaci. Nalezneme je i v méně osídlených oblastech, ve kterých je půvabná příroda. Určeny jsou pro návštěvníky, kteří touží po naprostém odpočinku od civilizace. I tento domek je možné přemístit tam, kde doufáte uniknout před ruchem velkoměsta.

Foto: Profimedia.cz

Výklopné dvoulůžko se rozkládá přes celou šířku domu.

Dům je hodně multifunkční a jeho stěny lze rozložit tak, aby obsahovaly postel a kuchyň s varnou deskou a skříní nebo stolem a židlemi k usazení hostů. V domě je i koupelna se sprchovým koutem, která je přístupná přes malou mezeru ve zdi.

Foto: Profimedia.cz

Architekti mysleli na úložné prostory, které se nacházejí všude, kde to je jen možné.

Prostor v domě je hodně skromný a hosté se mu musí přizpůsobit. Vhodnější je pro mladší generace a méně náročné návštěvníky.

Foto: Profimedia.cz

Jídelní stolek v chodbě umožní celkem pohodlné posezení pro čtyři osoby.

Tento malý dům je podle titulu iTinyHouses výsledkem umělecko-architektonického výzkumného projektu, který řídil mladý italský architekt a inženýr Leonardo Di Chiara (velký nadšenec do tiny housů, mikrobytů a projektů věnovaných minimalismu) ve spolupráci s Tinyhouse University a podporovaný řadou partnerů z technické oblasti.

Anketa

Láká vás bydlení v minidomku?
Ano, to je můj sen/plán.
6,9 %
Docela ano...
14,9 %
Neumím si to moc představit.
16,3 %
Jenom to ne!
61,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 737 čtenářů.

Australský tiny dům poskytuje díky vyšším stropům pohodlné bydlení

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám