Hlavní obsah

Milovník počítačových her si zařídil pokoj jako kokpit raketoplánu

V přepočtu tři čtvrtě milionu korun investoval milovník počítačové onlinové hry Star Citizen do proměny svého pokoje ve východním Thajsku, ve kterém nejenom hraje, ale také pracuje. V nadšencích do podobných her, ale třeba i létání obecně, vzbudí jeho „doupě“ jistě zasloužený respekt a dost možná trochu té závisti. Vypadá totiž jako kokpit raketoplánu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadšenec si vybudoval unikátní hráčské doupě. Vypadá jako interiér fiktivní vesmírné lodi C2 Hercules.Video: AP

 
Článek

Tinnakorn Sriwichai bydlí v provincii Chonburi na východě Thajska. Pro své okolí je možná jen běžným sousedem, jeho spoluhráči z onlinové hry Star Citizen jej znají jako Bankiiho. A protože je pořádným nadšencem do této vesmírné onlinovky, splnil si sen a přetvořil si pokoj tak, aby vypadal jako kokpit fiktivního raketoplánu C2 Herkules.

Jak uvádí agentura AP, jen za interiéry a počítače zaplatil kolem 492 tisíc korun, to ovšem nebyly zdaleka jediné náklady, celkem utratil za proměnu pokoje dohromady 735 tisíc korun.

Sklep domu si fanynka Star Treku zařídila jako seriálovou hvězdnou loď

Tipy a trendy

Obzvláště realistického dojmu dosáhl především umístěním trojice 65palcových LED monitorů, jež nabízejí nádherný pohled do vesmíru a z něj i na planetu Zemi. Pod nimi má pak jako „ovládací panel“ umístěn zakřivený herní displej Samsung CJ890.

Do vlastního pokoje vede vstup z chodby, kterou 31letý streamer rovněž přetvořil. Za základní inspiraci si vybral kultovní vlak z filmu Ledová archa s automatickými dveřmi.

Foto: AP

Nadšenec si proměnil pokoj v kokpit vesmírné lodi z počítačové hry Star Citizen.

Bankii neboli Tinnakorn říká, že inspirací mu byla právě počítačová hra a raketoplán v ní. Jeho interiér se mu zalíbil natolik, že se rozhodl si jeho prostředí doma prostě vytvořit.

Práce na proměně místnosti a chodby mu zabraly tři měsíce. Na finální podobě pracoval s různými architekty, přičemž návrh několikrát revidoval, než byl doopravdy spokojený a dosáhl vzhledu raketoplánu ve své pracovně, kde tráví většinu času. Doslova říká: „Každý den tu strávím asi 12 hodin. Pracuji zde a hraji hry. Většinou hlavně pracuji a hry hraji asi tak tři až čtyři hodiny.“

Ačkoli by to člověk na první pohled nepoznal, některé části zařízení jeho pokoje slouží jako běžné vybavení, například úložné prostory. V jeho případě ale nemají vzhled skříně, nýbrž úložného prostoru v letadle. Velmi pohotově má po straně i jídelní zázemí, kde si může v rychlosti připravit něco k snědku a nemusí přitom vůbec opouštět své království.

Dům, jenž vypadá jako filmová vesmírná loď, je na prodej

Tipy a trendy

Velice pěkně si vyhrál rovněž s osvětlením místnosti, pro něž má speciální ovladač od Virpil Controls dovezený z Evropy, s jehož pomocí veškerá světla ve svém „kokpitu“ obsluhuje. „Je to hrozně cool pocit, když k tomu můžete použít různá tlačítka, je to jako byste letěli skutečnou vesmírnou lodí,“ pochvaluje si. Kromě vizuálního efektu má nastavitelné osvětlení i praktický účel, může si totiž atmosféru osvětlení místnosti upravit přesně podle svého aktuálního herního režimu.

Foto: AP

Tinnakorn Sriwichai ve svém hráčském doupěti.

Ze svého hráčského doupěte je Bankii doslova nadšený. „Připadáte si jako ve vesmíru a nechcete odtud vůbec odejít. Chce se vám zapomenout na vnější svět.“ Není proto divu, že už přemýšlí dál o tom, že by proměnil i další místnosti svého bytu. „Myslím, že v budoucnu zrekonstruuji salonek a obývací pokoj, aby také vypadaly jako z raketoplánu, aby to byla ložnice v podobě spací kapsle a kuchyňské zázemí vesmírné lodi.“

A protože je Thajec velký vizionář, má už plán i do vzdálené budoucnosti pro případ, že by se ve větší míře rozšířily technologie pro simulaci stavu beztíže. I pro ně by našel ve svém bytě uplatnění.

Reklama

Související témata:
Film Hráčské doupě
Bankii
Hra Star Citizen
C2 Hercules

Související články

Výběr článků

Načítám