Hlavní obsah

Dům mladého podnikatele je doupětem pro zábavu a společné posezení s přáteli

Kompletní rekonstrukci a úpravu dispozice si vyžádal dům, který si pořídil mladý podnikatel v kalifornském pobřežním městě Corona del Mar. Původně tradiční rodinný dům chtěl proměnit v doupě mladého muže, kde by se mohl scházet a bavit s přáteli.

Foto: Brandon Beechler

Punc luxusu dodává interiéru například obklad z tmavého mramoru Emperador Dark.

Článek

Přízemní dům s užitnou plochou 370 m² a uspořádaný v tradičním stylu rodinného bydlení chtěl nový majitel proměnit v otevřený prostor zařízený v minimalistickém, moderně a sofistikovaně řešeném stylu. Jeho domov měl být doupětem mladého muže, kde se může s bavit společně s přáteli.

„Hlavní část interiéru – kuchyň, obývák a hernu – jsme přetvořili do jednoho otevřeného prostoru, odkud je výhled na terasu a velký bazén s vířivkou, krbem a posezením,“ vysvětluje interiérová designérka a zakladatelka studia Brana Designs Helena Branaová.

Paleta v černých, šedých a modrých barvách tvoří páteř stylu, jenž vychází vstříc pánskému charakteru a jednoduchosti řešení tohoto domova. Vysoké stropy, luxusní evropský nábytek a osvětlení, to vše dodává domácnosti na zajímavosti.

Designérka zvolila betonovou podlahu, jež je praktická z hlediska údržby, ale vzbuzuje pocit chladu. Proto v kontrastu k ní vybrala čokoládově hnědé skříňky, jež naopak interiér proteplují.

Se svým týmem využila při zařizování interiéru i dalšího osvědčeného kontrastu, jednoduchý styl osvěžila luxusními materiály, jako je například mramor typu Emperador Dark či masivní, černě namořený dřevěný dub.

Mladý majitel se rovněž rozhodl, že si místo jídelního stolu přeje mít stůl kulečníkový. Designérka mu tedy navrhla na míru skulpturální kulečníkový stůl v černých odstínech a k němu ladící, spíše minimalisticky řešenou stěnu s černými skleněnými poličkami a držáky na tága ve tvaru dlaní, které mají tvar dlaně autorky návrhu. Stěna u kulečníkového stolu je pak pokryta tapetou s moderním abstraktním motivem připomínajícím nástěnnou malbu vyvedenou v decentní kombinaci šedé a bílé barvy.

Speciálním přáním klienta byla „cukrárna“ neboli místnost, kde by mohl v obklopení svými oblíbenými sladkostmi sledovat sportovní přenosy. Designérka šla do takových detailů, že jako součást této stylizované TV místnosti nechala vyrobit cukrovinky se jménem amerického basketbalisty Kobeho Bryanta, což byl klientův oblíbený sportovec a žil jen nedaleko od něj.

Zcela minimalisticky je pak zařízena ložnice, která díky různým odstínům šedé v kombinaci s bílou a detaily v tmavě modré až petrolejové barvy působí uklidňujícím dojmem.

Anketa

Líbí se vám nápad televizní místnosti s cukrovinkami?
Ano, moc, to bych si také přál/a!
30,7 %
Ano, ale to bych mít nesměl/a.
6,9 %
Nijak zvlášť mě to nenadchlo.
62,4 %
Celkem hlasovalo 1256 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám