Hlavní obsah

Křehká krása paní Zimy v jemných doplňcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advent a vánoční svátky jsou výjimečné období, kdy se sejde širší rodina. A to je důležitější, než mít vše do puntíku vyleštěné a připravené. Atmosféru zimních svátků dokreslí jemná výzdoba.

Foto: Fler

Vánoční zátiší lze vytvořit nejenom z kupovaných ozdob, ale i z přírodnin nalezených při procházce lesem.

Článek

Kromě vánočního stromečku je v interiéru krásné mít i prvky zimy. Zasněžené větvičky mohou být například na textilním polštáři i bílém porcelánu. Ubrusy, sošky, skleněné ozdoby - vše se počítá.

Sváteční výzdoba domu by měla vycházet z estetického cítění lidí, kteří v něm žijí. Nesnažte se držet trendů za každou cenu, neváhejte upřednostnit svoji kreativitu. Vánoční stromeček může být jednobarevný a decentní, ale nebojte se ani výraznějších odstínů. Někdo zvolí opulentnost, jiný minimalistický vzhled. Vše je správně.

Vyberte ten správný vánoční stromek

Tipy a trendy

Zkuste třeba letos namísto tradiční červené a zelené vsadit na tmavší a tlumenější tóny, jako jsou vínová bordó nebo lahvově zelená, které letošním svátkům dominují. Zlatou zase tento rok nahrazují teplejší odstíny béžové. Do popředí se dostává také šedá a hnědá. Takovou paletu najdete i v lese při procházce v podobě šišek, pírek, větviček, skořápek či mechu.

Tu pravou adventní a vánoční výzdobu si lze užít také na porcelánu s typickými zimními motivy. Sněhové vločky v sobě nesou poetiku zimy a jejich geometrická přesnost je fascinující. A což potom takové jmelí? To do domu přináší štěstí, odvahu a lásku. Nejlépe funguje, dostanete-li jmelí jako dárek. Jeho bílé bobule dozrávají právě v prosinci, a proto připadalo našim předkům magické, přisoudili mu kouzelné účinky. Jako jemný motiv na porcelánu určitě zafunguje také.

Vyrobte si jednoduchou a přitom krásnou vánoční dekoraci z fošny

Jak na to

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vánoční dekorace, Vánoční svícny, Betlémy

Reklama

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte vánoční zvyky?

Čas adventu i samotných Vánoc je obdobím, pro které si naši předkové vytvořili spoustu zajímavých a nevšedních zvyků a tradic. Některé časem upadly do...

Výběr článků

Načítám