Hlavní obsah

Jahůdky, motiv do dívčího pokoje, který neomrzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kdo uvažují o zařizování dívčího pokoje a rádi by, aby působil hravým dojmem, možná vezmou zavděk motivem jahod. Jedná se o nadčasovou klasiku, která dodá interiérům na zajímavosti a hravosti. Přijde vhod do pokojů malých dívenek, ale i na chaty a chalupy zařízené v klasickém venkovském stylu.

Foto: Sophie Allport, French Bedroom

Motiv jahůdek působí něžným a jemným dojmem.

Článek

Motiv jahod najde uplatnění ve všech interiérech, které mají působit vlídným a lehce pohádkovým dojmem. Vzor bude působit trochu staromilsky, ale i roztomile a hravě. Pokud tedy chcete dívčí pokoj vkusně zpestřit, pak bude tento motiv dobrou volbou.

Foto: Molly Mahon, Ink & Drop

Stěny můžete zpestřit tapetami nebo plakáty s motivy jahod.

V dívčích pokojích je barva jahod ideální v kombinaci s pudrově růžovou a malinově červenými odstíny. Volte ale spíš jemné tóny a vyhněte se barvám spojeným s umělými hmotami. Pak by mohl motiv působit příliš přeslazeně a kýčovitě. Držte se spíš uměřenějšího provedení a inspirace přírodní podobou jahod.

Foto: Sophie Allport, Claire Louise

Jahůdky jsou hravým a příjemným vzorem.

V prostornějších interiérech, ve kterých je dostatek světla, si můžete dovolit tmavší tóny a rozměrově větší vzor jahod. Ve stísněnějších a menších prostorách volte spíš drobnější motiv a světlejší provedení. Prostor nebude opticky zmenšovat.

Foto: Ella James, TakaTomo, The Basket Room

Doplňky s motivy jahod oživí nudné dětské interiéry.

Jahody jsou symbolem lásky, pokory a skromnosti i počínajícího letního období. Jsou spojené i s romantikou a láskou obecně. Interiér jimi dekorovaný tak bude působit láskyplným, ale uměřeným dojmem.

Foto: Talking Tables, Lights4fun

Jde o vhodný motiv i pro dívčí venkovní párty.

Inspirace ovocem je vhodná i na dětské párty a oslavy konané v letních měsících. Na nich se uplatní i motivy vodních melounů, ananasů, jablek apod. Oslavy díky nim získají letního ducha a hostina bude působit svěže.

Skvělým hravým motivem do dětských pokojů je i motiv dinosaurů nebo duhy. Ta přijde vhod na oslavy chlapců i dívek a je symbolem tolerance a přijetí.

Duha je ideálním motivem pro pestré a hravé dětské venkovní i domácí párty

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám