Hlavní obsah

Historické sídlo doplňuje hřiště pro u nás nepříliš běžný sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům snů učinil zhruba před dvaceti lety z historického sídla na jihu hrabství Lincolnshire v Anglii 54letý Colin Bailey, když si na jeho rozlehlých pozemcích nechal vytvořit kriketové hřiště. Nyní se kriketový nadšenec rozhodl posunout dál a sídlo – i s kriketovým hřištěm – nabídl k prodeji v přepočtu téměř za 50 milionů korun.

V Británii je na prodej historické sídlo s vlastním kriketovým hřištěmVideo: AP

 
Článek

Historické sídlo Seas End Hall na desetihektarovém pozemku a s vlastním kriketovým hřištěm se v minulých dnech objevilo na realitním trhu poté, co se jeho majitelé rozhodli posunout se dál. Památkově chráněná budova, jež je zapsána na Seznamu památek II. stupně, je jen hodinu cesty od Londýna. Její majitel, vášnivý milovník kriketu Colin Bailey, dům koupil před 20 lety a rozhodl se splnit si svůj velký sen vybudováním vlastního kriketového hřiště.

„Vždycky jsme s kamarádem snili o tom, že bychom takové hřiště měli, a když se nám v roce 2002 naskytla příležitost a koupili jsme Seas End Hall, mohli jsme to uskutečnit,“ svěřil se agentuře SWNS Bailey.

Zatímco na začátku bylo hřiště malé a chodili ho využívat přátelé, nyní na něm hraje první tým Spalding Cricket Clubu a každý týden se na něm odehrají dva až tři zápasy. Klub je prodejem uvržen do nejistoty, protože bude pouze na novém majiteli, zda bude chtít na svých pozemcích mít dál hřiště a zda na něm bude tým moci hrát.

Nebude-li nový majitel fanouškem kriketu, mohl by to být milovník koní. Sídlo je totiž plně vybaveno pro jezdecké sporty. Má funkční stáje a velký výběh, jízdárnu a kočárovnu. Druhá z budov má užitnou plochu 280 m2, a tak by v případě, že nový majitel nebude mít zálibu v jezdectví, mohla posloužit jako další obytný dům.

V pozdně georgiánském domě je pak pět obývacích pokojů, osm ložnic a šest koupelen. Současný majitel dům včetně pozemků kompletně zrekonstruoval, kolem byla jen zemědělská pole. Velmi hezkým prvkem na pozemcích je rovněž pavilon.

Majitel se z domu odstěhoval společně s manželkou už před šesti lety. Od té doby jej obýval jeho kolega, nyní ale nadešel čas, kdy se Colin Bailey rozhodl nemovitost prodat. Na trhu je tak k dispozici za 1,75 milionu liber (48,85 milionu korun).

Anketa

Co byste udělali s kriketovým hřištěm vy?
Nechal/a bych ho v provozu.
55,1 %
Nechal/a bych ho v provozu, ale chtěl/a bych za něj nájem.
25,8 %
Nevím, nemám tušení.
10,1 %
Nechal/a bych ho zrušit.
9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 89 čtenářů.

Takhle vypadá splněný sen milovníků aut. Sídlo s garáží pro 30 vozů je na prodej takřka za tři čtvrtě miliardy

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám