Hlavní obsah

Takhle vypadá splněný sen milovníků aut. Sídlo s garáží pro 30 vozů je na prodej takřka za tři čtvrtě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toto sídlo v historizujícím stylu v Greenwichi ve státě Connecticut rozhodně nikterak netají, že je míněno jako domov pro miliardáře. Ale ne jen tak ledajakého. Ideálním domovem bude nepochybně pro takového, jenž je zároveň milovníkem a sběratelem automobilů. Má totiž pro něj nachystanou garáž, do které může zaparkovat na tři desítky svých miláčků.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo v americkém Greenwichi je bonbonkem pro movité milovníky vozů.

Článek

Luxusní sídlo, které má odkazovat ke staré dobré Anglii, stojí v americkém Greenwichi, ve státě Connecticut. Jeho majitelem byl miliardář a filantrop Sidney E. Frank, který získal své jmění zejména díky zastupování francouzské značkové vodky Grey Goose a německého Jägermeistra v USA.

Sídlo s užitnou plochou 1660 m2 má dohromady 10 ložnic a dohromady 21 koupelen a toalet. Nechybí samozřejmě tělocvična, vinný sklep, knihovna a hned dva bazény. S nimi sousedí dům pro hosty, který má svou vlastní kuchyň a koupelnu. Dům stojí na takřka osmihektarovém pozemku, na kterém jej obklopují plochy hladce zastřiženého trávníku. V uctivé vzdálenosti od domu, aby jej snad nezastiňovaly, se jako hradba tyčí hustě vysázené stromy.

Miliardář a filantrop Sidney E. Frank

Host je při vstupu do sídla uveden do prostorné haly s výraznou mramorovou dlažbou v šachovnicovém vzoru, velkolepým lustrem a dvojitým schodištěm, které jej zavede do horního podlaží. Tam nalezne mj. hlavní obývací pokoj, jenž zaujme dřevěným kazetovým stropem, masivními dřevěnými podlahami a nepochybně i barem, jenž je rovněž obložen dřevěným táflováním. V domě jsou pak ještě další tři obývací pokoje, které jsou však zařízeny spíše ve světlých barvách.

V přízemí je mj. kuchyň velkorysých rozměrů, v jejímž centru je velký ostrůvek, je zařízena v obdobném stylu jako hlavní obývací pokoj a knihovna, tj. s obklady z tmavě hnědého dřeva. Její předností je spousta úložných prostorů. S kuchyní pak sousedí jídelna, která je prosklenými dveřmi hezky vizuálně propojena se zahradou.

Hlavním lákadlem však může být pro některé zájemce o tak luxusní sídlo především garáž, která k domu patří. Je totiž tak velká, že do ní budoucí majitel může zaparkovat hned 30 vozidel. Pro běžnou potřebu je pak na pozemku ještě jedna garáž pro tři vozy. Jak uvádí web The Express, sídlo je momentálně na trhu, a to za 34 milionů dolarů (744 milionů korun).

Bazén s vodopádem i zeleninová zahrada. Jim Carrey snížil cenu svého domu na 576 milionů

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám