Hlavní obsah

Dvoupatrový dům zařízený v lehkém organickém stylu potěší milovníky moderního designu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostorný trojpodlažní byt v novostavbě v přímořské čtvrti Corona del Mar v jihokalifornském městě New Port Beach zaujme na první pohled svým lehkým, elegantním stylem. Místní designérka českého původu Helena Brana ze studia Brana Designs při jeho zařizování kladla důraz na přírodní materiály a textury.

BEZ KOMENTÁŘE: Designérka zařídila domov v lehkém organickém styluVideo: Brana Designs

 
Článek

Nově postavený mezonetový dům v americké jižní Kalifornii má dva byty. Přední, hledící do ulice a druhý, menší, který je umístěný nad dvojicí garáží. Interiér prvního z nich zařídila designérka se svým týmem tak, aby odpovídal požadavkům nejnáročnějších zákazníků.

Pro stavbu vycházející ze stylu architektury poloviny minulého století vytvořila na ploše 300 m2 domov pro rodinu, která si potrpí na luxusní materiály. Pozorný návštěvník si tak povšimne povrchů z calacattského zlatého mramoru použitého například v kuchyni na pracovních deskách i na bocích baru, ale také v obývacím pokoji, kde je jím obložena celá část stěny s krbem.

S mramorem si v tomto bytě velice hezky rozumí světlé přírodní dřevo, a to jak v podobě prostě řešeného nábytku s výraznými lineárními černými úchytkami, tak v podobě bohatě využívaných obkladových panelů.

Dřevo je ostatně materiálem, jenž má v tomto interiéru hlavní slovo. Designérka se nebála kombinovat různé druhy a barvy a docílila tak sofistikované pestrosti, která na hosta neudeří ihned, prvoplánově, ale začne ji objevovat až po chvíli, když se trochu rozkouká.

Designérka vytvořila rodině idylický domov plný slunce a pohodlí

Tipy a trendy

Některé hezky vyřešené detaily návštěvník možná bez nápovědy ani neobjeví. Například dveře od toalety mezi kuchyní a schodištěm ukryla designérka do zdi tak, že s ní vizuálně zcela splývají. Jsou totiž obložené stejnými dřevěnými panely jak okolní stěna.

Interiér bytu je rozdělen podle podlaží do tří funkčních zón. Velký společenský prostor v přízemí rozčleněný na kuchyňskou, jídelní a obývací zónu doplňuje v exteriéru skoro stejně velká terasa zařízená v obdobném stylu.

Kalifornský dům proměnila česká designérka v luxusní rezidenci

Tipy a trendy

Po schodišti v blízkosti kuchyně vede cesta do prvního patra, kde je hlavní ložnice bytu s vlastní šatnou a koupelnou a soukromou lodžií. Na stejném podlaží je ještě domácí pracovna.

Ve druhém patře je druhá ložnice umístěná hned u schodů. I tu doplňuje malá koupelna. Velká část zbylé plochy tohoto podlaží je pak řešena jako semiexteriér, tj. jídelní a kuchyňská zóna jsou dobře ukryté pod střechou, ze stran je chrání zdi, přední strana zůstala otevřená. V prostoru bez zastřešení je pak posezení s výhledem na město.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Interiér domu navržený v kombinaci bílé a krémové barvy doplněné barvami přírodního dřeva a minimalistickou černou navrhla designérka, jak sama říká, tak, aby nejen pouze splňoval, ale ještě předčil požadavky a očekávání náročných klientů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám