Hlavní obsah

Díky nepotřebné bižuterii vznikl elegantní lustr z náušnic

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náušnice po jednom kusu nebo roztrhané korále má ve svých toaletních stolcích řada žen. Pokud se z nich uspořádá sbírka, může jít o skvělý základ pro vytvoření žensky něžného interiérového kousku.

Foto: Profimedia.cz

Tento typ osvětlení na sebe strhává velkou pozornost.

Článek

Lustr, který vám představujeme, vznikl z tisíců osamělých náušnic žen z celé Velké Británie. Fenomenální kousek má na výšku necelé tři metry a při rozsvícení se rozzáří mnoha barevnými tóny, které oživí každou nudně zařízenou místnost, a dodají jí šmrnc.

Tento typ dekorace se hodí předně do dámských pokojů a ložnic, kde jsou něžnější nábytkové kusy rozhodně namístě.

Foto: Profimedia.cz

Objekt půobí honosným a luxusním dojmem.

Pestrý kousek vznikl v rámci programu Tall Tales, který spojil práci sedmnácti umělkyň a představil jejich tvorbu v knihovně v Glasgow. Program běží až do 21. prosince tohoto roku.

Autorkami lustru jsou umělkyně Lauren Sagarová a Sharon Campbellová. Osvětlení nese název The Chandelier of Lost Earrings neboli Lustr ztracených náušnic.

Foto: Profimedia.cz

Náušnice jsou umísťovány podle barevných tónů.

Mnohé ženy, které náušnice darovaly, poslaly spolu s bižuterií i celkem osobní dopisy, ve kterých popisovaly své sentimentální důvody, proč si tyto kousky schovávaly.

Foto: Profimedia.cz

Do projektu se zapojila řada žen, které rády poslaly své nepotřebné náušnice.

Kampaň vyzývající ženy k darování probíhala celý rok. Lustr vznikal průběžně na sérii workshopů na různých místech ve Velké Británii.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Dát nový život zdánlivě nepotřebným předmětům může být zábavnou prací, která potěší všechny kreativce. Nechte se inspirovat i nábytkovými kusy vzniklými z plastové letní obuvi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám