Hlavní obsah

Interiérové kousky z nepotřebných flip-flopek neboli žabek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holandský designer Diederik Schneemann se rozhodl pro své návrhy využít nepotřebného materiálu - starých plážových bot. Takzvané flip-flopky neboli "žabky" jsou stvořeny z umělohmotných materiálů a je možné je využít ke vzniku nového nápaditého nábytku. Vznikají tak lampy, lustry i květináče.

Článek

Žabky jsou nalézány na březích východní Afriky, v kanálech nebo na smetištích. Poté jsou shromažďovány a zpracovány. Vznikají z nich ručně vyráběné předměty - nábytkové kusy. Recyklovaný materiál tak slouží dál.

Za účelem využití těchto nepotřebných materiálů vznikla organizace s názvem Iniciativa Uniqueco, do které jsou zapojeni fandové recyklace. V rámci iniciativy jsou sbírány žabky na asijských i afrických březích.

Cílem je také udržet keňské pláže čisté a dát vzniknout předmětům, které je možné znovu prodat turistickým zájemcům.

Studio Schneemann vytváří své produkty ve spolupráci právě s Uniqueco. A tím také pomáhá Keňanům, aby získali prostředky k živobytí.

“Jeřáby, odtahová vozidla, letadla a tanky ...Toto mne inspirovalo k vytvoření hravých objektů z těchto znečišťujících opotřebovaných materiálů,“ sdělil designér Schneemann.

Žabky se zpracovávají v dílně v Nairobi. Tam jsou broušeny, lisovány a využívány k designérské tvorbě.

Designér představil tyto působivé návrhy na největším nábytkovém veletrhu v Evropě – na veletrhu milánském. Na Salone di Mobile 2011 se tak návštěvníci mohli seznámit s příběhem starých bot, které slouží dál, jen mají jinou funkci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám