Hlavní obsah

Designové lahůdky do interiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybavení bytu odráží náš styl života, vkus a preference. Je důležité ho pojmout jako kompaktní celek, pracovat jen s několika materiály, zvolit a kombinovat maximálně tři odstíny. A nezapomenout si dopřát designové produkty, ať už jde o drobné dekorace, doplňky nebo nejdůležitější nábytek, jímž je postel.

Foto: Deco Loco

Rámová postel má matraci přímo usazenou do čalouněného rámu postele, který je opatřen pevným roštem z masivních latí. Nohy jsou vyrobeny z masivního dubu. Postel lze také opatřit úložným prostorem, a zároveň upravit výšku nohou.

Článek

Ložnice by měla být klidovou zónou, místem odpočinku, třeba i s meditačním koutkem.

„Určitě začněte s výběrem kvalitní, pohodlné a výškou vyhovující postele, která by měla být ideální pro dokonalý spánek, ale zároveň být opravdovým designovým kouskem,“ říká Diana Turinová z firmy Deco Loco.

Královská postel

Postel je designový kousek. Vděčná je čalouněná, jež se prodává v několika variantách: s nožičkami, bez nožiček, ve verzi boxspring, slim bed či v podobě klasické rámové postele. Ta nabízí jistou výhodu: je možné ji také opatřit úložným prostorem. Výšky nohou lze upravit dle velikosti doplněných boxů na ukládání věcí.

Potahovou látku na čalounění lze ve všech showroomech vybírat z pestrého vzorníku látek. Nezapomeňte si materiál osahat, aby byl příjemný nejen na oko, ale i na dotek.

Působivé je také spojení s čalouněným čelem postele, které lze kombinovat se všemi variantami postele. Čalouněné čelo navíc ložnici hodně zútulní.

Foto: Javorina

Postel Terra v sobě spojuje to nejlepší z designu postelí. Přírodní materiál, komfort a moderní estetiku. Jemná drážka na rámu ji vizuálně drží při zemi a umocňuje dojem stability. Rám je z dubového dřeva upraveného přírodní cestou do tří možných odstínů.

Oblíbenou variantou je provedení slim bed, kdy nízký rám postele působí subtilně a vzdušně. Prostor se opticky otevře a odlehčí a podtrhne tak minimalistický styl interiéru.

Další možností je boxspring, což je systém podkladu a matrace. Podklad matrace (pevný čalouněný rám postele) je uvnitř pružinový a optimálně rozloží tlak. Společně s matrací je postelový systém boxspring většinou vyšší než běžné postele.

Interiérový design preferuje střídmost

Tipy a trendy

Doplňky v jedinečném provedení

Vtipná a designově zajímavá je dveřní klika, jež se pyšní dvěma tvary. Jednou je nahoře a jednou dole. Tuto variantu nabízí novinka, klika Up & Down, která vzešla od českého výrobce M & T.

Foto: M & T

Asymetrické kování Up & Down umožňuje pouhou změnou pozice na dveřích zcela proměnit osobitý výraz kliky i její ovládání. Umí být totiž nahoře i dole.

Asymetrické kování umožňuje pouhou změnou pozice na dveřích zcela proměnit osobitý výraz kliky i její ovládání.

„Záleží na každém, jakou variantu upřednostní a jak kliku na dveřní křídlo namontuje. V průběhu času ji lze navíc kdykoliv otočit a dveřní křídlo získá díky jejímu výraznému charakteru novou, neokoukanou tvář,“ vysvětluje Roman Ulich z M & T.

Zlaté odlesky

Zlaté akcenty v místnosti působí luxusně, dodají mu punc neotřelosti a místnost vždy pozvednou. Jen se s nimi musí zacházet opatrně a myslet na to, že méně je více.

Foto: Hornbach

LED žárovka spiral se zlatavým efektem, druh ochrany IP 20, cena 459 Kč.

Tajemství dokonalého vzhledu tkví v doplňcích. Jemné, téměř nenápadné zlaté detaily jsou dokonalou tečkou při zařizování interiéru. Třeba na lampách a lustrech, které zaženou nevlídné šero a chmury. A konkrétně zlatý vnitřek svítidla díky specifickému barevnému odlesku propůjčí každé žárovce jedinečný barevný tón.

Moderní domácnost nemusí být ani černá, ani šedá, ale antracitová

Tipy a trendy

Stejným způsobem funguje i LED osvětlení se zlatavým odstínem světla u LED zářivek umístěných pod stínidlem nebo u unikátních 3D stropních LED svítidel.

Něco i pro děti

Nábytek a vybavení pro děti musí být zdravotně nezávadné, bezpečné, snadno udržovatelné a odolné. Děti jsou ale kreativní, a tyhle užitné vlastnosti zrovna neocení. Zato je velmi potěší koberec, který si mohou samy pomalovat.

Kvalitní kusový koberec je z bavlny, vyrobený v Česku a slouží jako dětská omalovánka. Koberec je pratelný, takže ho stačí po dokončení raně uměleckých děl hodit do pračky a začít znovu.

Foto: Můj koberec

Koberec jako omalovánka bude děti vždycky bavit. Je pratelný, jsou k němu přibalené fixy a může mít design s dinosaury, princeznami, zvířátky apod. Cena 1199 Kč.

Z motivů si vyberou kluci i holky, součástí balení je šest barevných fixů.

Anketa

Potrpíte si spíš na designové laskominy, nebo na klasiku?
Miluji designové kousky!
22,7 %
Od obojího trochu
60,4 %
Není nad klasiku
16,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 913 čtenářů.

Reklama

Související články

Kam s televizí? Tam, kde nebude rušit

Nejčastěji je televize doplňkem obývací sestavy. Její moderní a rozměrnější variantu umístíme i na stěnu. Podobným minimalistickým východiskem jsou televizní...

Malá tajemství útulného domova

Šedivější dny, deštivé počasí a první mrazíky nás zaženou do oblíbených kaváren, k přátelům na společné večeře a do útulného domova. Tam máme chuť se...

Pozvěte domů přírodu v nečekaném hávu

Přírodní materiály v interiérech jsou rozhodně trendy. Na vyšší úroveň je pozvedneme, když vsadíme na motivy a dezény bytových doplňků, které se přírodou...

Výběr článků

Načítám