Hlavní obsah

Muž z Aljašky proměnil svůj pick-up v pojízdný domov

Novinky, Jana Nesvadbová

Američan Tim Johnson z Aljašky se rozhodl proměnit svůj pick-up Ford F350 z roku 1996 na pojízdný domov. V podobně upravených vozech bydlel už v předchozích letech, jejich renovace se už ale příliš prodražovaly, a tak se rozhodl raději upravit nový vůz od začátku. Náklady ho vyšly v přepočtu přibližně na 600 000 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan si předělal 1996 Ford F350 na mobilní důmVideo: Caters News / @TIMJOHNSON , AP

 
Článek

Aby bylo jeho cestování po Aljašce pohodlnější a nemusel se nikde vázat, vyrážel 38letý Tim Johnson posledních šest let na své výpravy ve vyřazeném nákladním autě, které si upravil. Když ale zjistil, že jeho další oprava by byla příliš nákladná, rozhodl se pro kompletní obměnu parku.

Timův nejnovější počin vzbuzuje podiv a překvapení. Na pojízdný domek si totiž přestavil pick-up Ford F350 z roku 1996. Právě typ vozu určeného pro úpravu je poněkud nezvyklý. K podobnému účelu se totiž většinou využívají vyřazené školní autobusy, dodávky, ale pick-up není úplně tradiční.

Tradiční není koneckonců ani domek samotný. Tim totiž v podstatě postavil dřevěný domek na korbě auta. Nejvíce jeho vnitřního prostoru zabírají dvě proti sobě umístěné lavice, na nichž může v jeden moment sedět až šest osob, anebo nocovat dva lidé.

V domku je televize i s DVD přehrávačem i USB nabíjecí stanice, které získávají energii z fotovoltaického panelu na střeše.

Nejblíže dveřím, které jsou dosti úzké, je pak po pravé straně zasunuta přenosná toaleta, na polici nad ní jsou kamna. Naproti, po levici, je maličkatá kuchyňka. Její součástí je nejenom lednička a sporák s troubou, ale také vodovodní baterie s malým průtokovým ohřívačem vody. Sporák je na plyn přiváděný dovnitř domku z lahve umístěné v přihrádce sloužící zároveň jako sedátko na malé verandě domku.

Muž cestuje po světě v sanitce, kterou si proměnil v malý pojízdný domov

Tipy a trendy

Ze záběrů agentury AP je zřejmé, že právě veranda je Timovým velmi oblíbeným místem, kde rád usedá a v klidu se kochá okolní, touto dobou zasněženou krajinou.

Američan za koupi a kompletní úpravu pick-upu utratil v přepočtu 600 000 korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„S úpravami svého fordu jsem začal v minulém roce, dodal jsem airbag a upravil motor a turbo, aby měl trochu víc páry v kotli. Než jsem byl se vším hotov, zabralo mi to několik měsíců. Je skvělé, že když jsem prodal svůj starý truck, nemusel jsem utratit nic moc na svůj další rozpočet. Po pravdě, nové auto i s úpravami mě vlastně nestálo nic,” pochvaluje si Tim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám