Hlavní obsah

Malá tajemství útulného domova

Šedivější dny, deštivé počasí a první mrazíky nás zaženou do oblíbených kaváren, k přátelům na společné večeře a do útulného domova. Tam máme chuť se zachumlat, zavinout, obklopit se hřejivou textilií, rozsvítit lampy a uvelebit se do pohodlného křesla. A hlavně se chceme v našem prostoru cítit dobře. Což výrazně ovlivní barevné odstíny kolem nás.

Foto: Hornbach

Decentní šedá, pudrová a dřevo se vzájemně skvěle „snášejí" a kombinují.

Článek

Na barvách prostě záleží! Stěny, interiérové doplňky, nábytek, to vše na nás působí. V nabídkách je mnoho barevných odstínů, a vybrat ten správný, v němž nám bude dobře, může být složitější, než se zdá. Vhodně sladit vnitřní prostory vyžaduje cit, vkus a jistou zkušenost.

Je dobré se zamyslet, v čem je nám fajn, a nepodléhat módním trendům. Pracujte pouze se třemi odstíny, ne s více, ty už by působily v interiéru rušivě.

Najít rovnováhu

Každé roční období reprezentuje jisté odstíny, ale důležitá je jejich vzájemná kombinace. Podstatou jsou dvě základní barvy a jedna doplňková. Vybírejte takové, jež se spolu doplňují a nejsou „konfliktní“.

Barvy v bytě laďte podle pravidla 60-30-10

Tipy a trendy

Teplé podzimní tóny jdou nejlépe dohromady s neutrálními, jako jsou béžová, krémová nebo bílá.

Kdo potřebuje výraznější odstíny, může sáhnout po tmavě zelené, růžové či tmavě modré. Vyplatí se jimi vymalovat jednu dominantní stěnu.

Na podzim přijde vhod inspirace barvami spadaného listí i hřejivé materiály

Tipy a trendy

Pro toho, kdo preferuje spíše jemné odstíny, je dobrou volbou výrazný kus nábytku nebo bytových doplňků.

Myslete na extravagantní stolní lampu, barevnou komodu, sametové polštáře či nový kusový kobereček. Bytové textilie jsou skvělým a spolehlivým spojencem, který pomůže zútulnit každý interiér.

Reklama

Související témata:

Související články

Vneste do interiéru barvy podzimu

Podzimu vládne široká paleta teplých zlatých, bordó a zemitých odstínů od oranžové až do čokoládově hnědé. Vnášejí do prostoru hřejivý pocit a klid.

Výběr článků

Načítám