Hlavní obsah

Čtyřčlenná rodina žije v malé vesnici vytvořené z vlastních minidomků

Novinky, Jana Nesvadbová

Rodinu Brinksových díky sociálním sítím, na nichž jsou aktivní zejména její náctileté děti, zná spousta lidí, kteří by jinak do Londýna, ovšem toho amerického, v Kentucky, stěží kdy zavítali. Zvláštností této rodiny je, že nežije společně v jednom domě, ale postupně si postavila maličkou vesničku tvořenou minidomky. Každý z členů má svůj vlastní.

Rodina si postavila malou vesnici, každé z dětí má svůj domek Video: Newsflare, Novinky/AP

 
Článek

Představení svého neobvyklého domova se ujala devatenáctiletá Lennox. Stejně jako její 16letý bratr Brodey, i ona má v rodinné vesničce vlastní domek, byť velký jen 15 čtverečních metrů.

Brinksovi se do Kentucky přestěhovali přibližně před šesti lety. Rodiče se tehdy rozhodli, že nebudou pořizovat velký dům, ale že se naopak chtějí uskromnit. Imponovalo jim v Americe velmi populární hnutí propagující život v minidomcích.

Na rozdíl od mnoha příznivců minimalistického života ovšem nehledali - i vzhledem k věku svých dětí - domek stavěný na podvozku přívěsu. Vymysleli si svůj vlastní, originální koncept. Jeho podstatou bylo rozmístění sedmi malých domků zhruba do kruhu, přičemž od každého z nich a také po obvodu tohoto kruhu vede úzká cestička sypaná bílým kačírkem. Ve středu centrálního náměstí je pak ohniště.

Sedm malých domků

Rodiče, jak vzpomíná Lennox, začali ale nejprve tím, že v místní firmě vyrábějící kůlny a zahradní domky objednali jednotlivé stavby, které pak převezli na pozemek. Otec rodiny, Ryan Brinks, pak každý z domků důkladně zaizoloval, natřel a obecně připravil k celoročnímu obývání. Všechny jsou elektrifikované.

Rodina obývá trojici hlavních domků. V největším, jenž se pyšní i hezkou verandou, žijí společně rodiče, je zde kuchyň, obývací pokoj a jejich ložnice.  Každé z dětí pak má svůj vlastní domek fungující jako jeho pokoj.

Další domek slouží jako pracovna, jiný jako koupelna a další jako zázemí pro venkovní bazén. Posledním ze sedmi domkových trpaslíků je stodola.

„Je to zvláštní, ale všichni lidé si myslí, že když žiju ve svém vlastním domě, že se tudíž se svou rodinou tolik nevídám. Ale ve skutečnosti se náš život nijak neliší od toho, jako kdybychom bydleli v normálním domě. Většinu času jsme spolu, obvykle u bazénu,” svěřila se v jednom z videí Lennox.

Soukromí a příležitost k zodpovědnosti

Lennox na svém účtu na sociální síti seznamuje své sledovatele s tím, jak vypadá její všední život. Ač může člověku připadat jako poněkud nepříjemná nutnost vycházet z vlastního domku pokaždé, když potřebuje například na toaletu, na druhé straně je zřejmé, že to přispívá k otužilosti všech členů rodiny.

Velmi pozitivně ovšem zejména její vrstevníci hodnotí naprosté soukromí, které ve svém domku má. Zároveň mnozí z nich oceňují i příležitost mít za sebe ve velké míře zodpovědnost.

Sama dívka se naopak zamýšlí například nad tím, zda by se k nim chtěl přistěhovat někdo z dalších členů rodiny či přátel, ale zdá se, že nikdo tuto touhu nemá. Byť sami Brinksovi by byli jenom rádi.

Anketa

Líbilo by se vám jako teenagerovi mít vlastní minidomek jen pro sebe?
To by byla nádhera!
80,6 %
Nevím...
4,6 %
Ne, stačil by mi vlastní pokoj.
14,8 %
Celkem hlasovalo 4979 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Dům zasazený doprostřed zeleného ráje

Terasu dvanáct metrů nad zemí a nádherný, ničím nepřerušovaný výhled po okolní lesnaté divoké přírodě nabízí dům, který vypadá, jako by byl zasazen v srdci...

Výběr článků

Načítám