Hlavní obsah

Bouřkové mraky dodají i nevýrazným interiérům na dramatičnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou interiérovou inspirací jsou bouřkové mraky. Místnostem dodají dramatický ráz a mystickou atmosféru. Hodí se všude tam, kde chcete, aby byli obyvatelé stimulováni výraznou energií prostoru. Vhod přijdou zejména do umělečtěji zařízených interiérů.

Foto: Bobbi Beck

Tapety s motivy mraků ihned promění vzhled prostoru.

Článek

Bouřkové mraky mají různé tvary a barvy. Cumulonimbus doprovázený blesky je klasický mohutný a velký mrak, který mívá vrcholek ve tvaru kovadliny. Právě určitá robustnost by měla inspirovat bouřkové mraky i ve vašem interiéru. Pro silnější dojem často vídáme zobrazení několika bouřkových mraků v podobě vícejaderných bouří a několika cumulonimbů.

K bouřkovým mrakům neodmyslitelně patří také vítr, blesky a silné srážky. I ty se mohou stát v interiéru inspirací.

Foto: Abigail Edwards

Bouřkové mraky na stěnách zpestří nudné interiéry.

Ti, kteří chtějí, aby jejich interiér působil sladěným dojmem, mohou kombinovat černou, modrou, tyrkysovou, šedou a bílou barvu. Pro dodání jiskry a symbolického napodobení blesku je vhodné uplatnit i jednu z metalických barev, buď zlatou, nebo stříbrnou.

Foto: Aureous, Abstract House

Motivy bouřkových mraků na obrazech a plakátech budou působit jako dominantní dekorace.

Vzor bouřkového mraku můžete v interiéru využít i v oblasti výmalby. Pokud správně zvolíte ostatní vybavení, bude celý prostor působit, jako by v něm bouřka právě probíhala.

Foto: Sweetpea & Willow

Ložnici dodá inspirace tímto motivem na dramatičnosti.

Inspiraci můžete nalézt v dílech starých mistrů. Zejména v období manýrismu, renesance a baroka. Bouřkové mraky na obrazech po staletí dokreslovaly scenérie významných událostí a dodávaly jim na dramatičnosti a významnosti.

Foto: LimeLace, Luxe 39, Micucci Interiors

Pokud chcete, aby interiér působil sladěným dojmem, pak volte dekorace v tónech modré a šedé.

V interiéru se vyplatí nechat motiv mraků vyniknout. Kombinujte tak světlé barvy s těmi temnými a jako přechodovou barvu volte tóny šedé. Aby prostor nepůsobil příliš ponuře, nezapomeňte na dostatek dekorací v ledově bílé, která prostor projasní.

Letenský byt v Ovenecké je inspirací pro ty, kteří se nebojí popustit uzdu fantazii

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Tapety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Malířství a tapetářství

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám