Hlavní obsah

Výmalba v letošní jemné broskvové barvě roku dodá interiérům šťávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci designu a interiérových trendů jistě zaznamenali, že barvou roku 2024 byla vyhlášena světlounce broskvová barva. Ta se v dnešních interiérech ve velkých plochách v posledních letech moc často neobjevovala. Letošek tak zřejmě bude výjimkou. Máme pro vás tipy, jak tuto barvu v interiérové výmalbě využít, aby působila co nejvíc esteticky.

Foto: Poster Store, Desenio

Barva mladých broskví působí svěžím a optimistickým dojmem.

Článek

Pro letošní rok byla ze slavného vzorníku Pantone, největšího systému barev, zvolena nejvíc trendy barvou světlounce oranžová barva. Jde o odstín inspirovaný dozrávajícími broskvemi s názvem Peach Fuzz. V širokém vzorníku barev má číslo 13-1023. Jde o jemnou, světlou a lehce pastelovou barvu, která má v sobě i lehce narůžovělé pudrové tóny. Přijde vhod těm, kteří potřebují projasnit a prosvětlit interiérové prostory.

Foto: Bobbi Beck

Pastelové barvy jsou vhodnou volbou do ložnic.

Světlé pastelové tóny budou v interiéru nicméně obecně působit sladkým dojmem, a pokud to přeženete s dekoracemi, budou působit lehce kýčovitě. Vyhněte se proto v interiéru, který chcete vymalovat barvou roku, široké paletě nevkusných dekorací a vsaďte na minimalismus. Interiér pak nebude vypadat jako v cukrárně.

Foto: Sorbet Dreams

Tapety v trendy odstínu Peach Fuzz prostor projasní.

Výhodou tohoto odstínu je, že prostor opticky zahřívá a zatepluje. Přijde tak vhod do interiérů, které by jinak působily chladným dojmem. Dobře bude korespondovat s detaily v teplých barvách, zejména s aktuálně oblíbenými metalickými barvami, jako je bronzová, zlatá nebo měděná.

Foto: Green Lili

Broskvová barva je vhodná do dámských a dívčích pokojů.

Efektní je kombinace se dřevem různého druhu. S ním vynikne i zemitost barvy a její přírodní základ. Stejně tak bude vhodné její spojení s přírodními teplými barvami, které jsou typické pro podzimní období. Interiér pak bude působit hřejivým a útulným dojmem.

Foto: Wild Linens

Broskvová barva může přecházet až téměř k oranžové.

Tato barva bude v interiéru působit pozitivně a měla by vzbuzovat radost i podněcovat optimismus. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří mají často špatnou náladu, můžete zkusit interiér vyzdobit právě světle broskvovou, ale třeba i sytější oranžovou barvou meruněk nebo pomerančů.

Nejlepší barvy pro interiérové dveře podle designérů

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Malíři pokojů

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám