Hlavní obsah

Barevná plata od vajíček poslouží o Velikonocích jako ekologické podstavce na kraslice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč nakupovat nebo vyrábět dekorace, když už je dnes běžně máte doma? To je třeba případ barevných papírových plat, ve kterých se dají koupit vajíčka v obchodech. Pokud je vhodně sladíte s barvou kraslic, máte stylový a ekologický velikonoční doplněk jako vyšitý.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Barevná plata můžete využít na servírování kraslic koledníkům.

Článek

V posledních letech je v kurzu přírodní a boho styl. Pro ně je typická inspirace přírodními tóny a barvami i rostlinnými motivy. Pokud máte interiér zařízený v tomto duchu, pak pro vás mohou být správnou volbou plata v béžových a okrových tónech. Do nich můžete umístit kraslice zdobené přírodními barvami a florálními motivy, které ke zdobení vajíček neodmyslitelně patří.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Do béžových plat se hodí vajíčka barvená přírodními barvami. Třeba slupkami z cibule.

Pokud máte k dispozici pouze klasická a obyčejná šedavá plata od vajec, na která jsme zvyklí z dob minulých, pak vězte, že i ta mohou vypadat stylově a stát se základem pro velikonoční kompozici v minimalistickém stylu.

KVÍZ: Znáte velikonoční zvyky?

Bydlení

Brutalistní a strohý styl je v posledních letech hodně trendy a třeba šedá betonová stěrka se objevuje v mnoha soudobých interiérech. Tak proč v takových domovech rozdávat velikonoční vajíčka hýřící barvami?

Pokud tedy zvolíte šedavá plata, pak je dobrou volbou do nich umístit i vajíčka barvená právě na šedo. Klidně s lehkými barevnými cákanci ve stylu tvorby umělce Jacksona Pollocka nebo s viditelnými tahy štětcem.

Foto: Profimedia.cz

Do klasických šedavých plat přijdou vhod minimalistická vajíčka dekorované šedou či černou barvou.

V mladistvějších barevných interiérech se nemusíte bát experimentů a můžete klidně zvolit kombinace, které se zakládají spíše na kontrastech. Díky tomu v platech vajíčka lépe vyniknou a celé aranžmá bude působit hravěji.

Foto: Profimedia.cz

Plata můžete přilepit k sobě a rozehrát hru kontrastů lehce připomínající obklady stěn pražského metra na lince A od designéra, architekta a výtvarníka Jaroslava Otruby.

Sázkou na jistotu jsou kraslice dekorované v barvách plat. Vykouzlíte tak sladěný dojem a budete mít zajištěné, že budete vajíčka servírovat stylově. K mání je dnes celá plejáda barevných plat, ve kterých lze vajíčka koupit. Od banánově žlutých po sytě modré.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Barvy vajíček můžete sladit s tóny barevných plat.

Velikonoční dekorace jsou hodně o tvořivosti a hravosti. Nebojte se proto dekorovat i barevná plata. Pár tahů štětcem z nich může vykouzlit netradiční, ale velmi zajímavé podstavce na kraslice.

Velikonoční dekorace v pastelových barvách prozáří tmavší interiéry

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám