Hlavní obsah

Šachy coby hlavní interiérový motiv zpestří pánské pokoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro pánské pokoje a pracovny je někdy těžké najít ústřední motiv, který by jim dodal na stylovosti a udělal z nich nezapomenutelné prostředí. Jedním z vhodných motivů, jenž lze uplatnit, jsou šachy. Ten nestárne a působí noblesním, důstojným a nadčasovým dojmem.

Foto: Nedgis, Melody Maison

Lampa s názvem Re je inspirována šachovou hrou a sofistikovanými tvary.

Článek

Ti, kteří hledají inspiraci pro zařizování pánských pokojů, ale nechtějí v nich žádné designérské výstřelky, se mohou nechat unést půvaby šachových figur a šachovnicemi. Jde o nadčasový motiv, který neomrzí.

Foto: Excelsa, Sweetpea & Willow, Porcelain Superstore

Příruční stolek Melody z masivního broušeného mramoru připomíná šachovou figurku. Zaujmou i viktoriánské černé a bílé mozaikové dlaždice či příbor ve stylu šachovnice.

Tento motiv se hodí do monochromaticky zařízených interiérů, ale i do prostorů, ve kterých chcete vykouzlit vkusné prostředí. Vhod přijde i do jednacích síní a místností, v nichž se odehrávají vyjednávání, často podobná šachové partii.

Foto: Bobbi Beck, Antipodream

Tapety se vzorem šachovnice i venkovní koberec Basil Bangs Love Rug zpestří nudné prostory.

Oblíbená logická hra bude také vhodnou inspirací pro zařizování knihoven a pracoven. Převážně tedy místností, ve kterých se věnujeme myšlení, hloubání a obecně duševním činnostem.

Foto: Tom Tailor

Přikrývka Check Mate přijde vhod pro letní pikniky i zimní večery u televize.

V interiéru by samozřejmě neměly chybět samotné šachy. Vzhledem k tomu, že jde o hru oblíbenou po staletí v mnoha zemích, tak je k mání celá plejáda podob. Zvolit můžete klasické i originálnější varianty. V interiéru je ale nechte vyniknout. Umístěte je na dobře viditelné místo s dostatkem prostoru okolo.

Foto: Desenio, Westminster Abbey Shop

Prostor doladí šachová sada inspirována sochami, postavami a artefakty ve Westminsterském opatství a jeho okolí i plakát s motivy šachů.

S motivem šachovnice na velkých plochách se vyplatí opatrnost. Pro menší a stísněnější prostory volte drobnější vzor. V prostorově velkorysejším interiéru si můžete dovolit rozměrnější kostky.

Pruhy vnesou do interiéru nadčasovost a eleganci

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám