Hlavní obsah

Bazén s vodopádem i zeleninová zahrada. Jim Carrey snížil cenu svého domu na 576 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s přestávkou od filmování, kterou si herec a komik kanadského původu Jim Carrey rozhodl dopřát, nabídl k prodeji i své losangeleské sídlo. Stojí ve čtvrti Brentwood a pochlubit se může bazénem s vodopádem, zajímavými uměleckými kousky i zeleninovou zahradou. Cena je v přepočtu 576 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský herec a komik Jim Carrey snížil cenu svého domu, který se snaží prodat.

Článek

Domu Jima Carreyho se někdy přezdívá „magické sídlo“ a sám majitel, jenž v něm strávil 30 let svého života, jej v rozhovoru pro web The Wall Street Journal nazval „místem okouzlení a inspirace“. Není divu, velkolepost tu čeká na návštěvníka doslova na každém kroku.

Nejde ovšem jen o rozlehlost interiérů, ale také většina výtvarných děl - rozmístěných nejenom po místnostech a chodbách, ale i v zahradě - má značné rozměry. Velké množství obrazů a soch by znalce umění nemělo překvapit, neboť světoznámý herec a komik je rovněž zručným malířem a sochařem.

Jak upozorňuje web Mansion Global, Jim Carrey koupil dům v roce 1994 a k prodeji jej nabídl už v únoru letošního roku za 28,9 milionu dolarů (628 milionů korun). Tehdy kupce nenašel, a proto slevil na ceně a rád by za něj získal alespoň 26,5 milionu dolarů (576 milionů korun).

Rihanna prodává toto nádherné sídlo postavené v duchu tudorovského stylu

Jak bydlí VIP

Rozlehlý patrový dům postavený v roce 1951 má sedlové střechy, na nichž jsou umístěny fotovoltaické panely. Uvnitř jsou obytné místnosti s vysokými stropy nesenými dřevěnými trámy, přičemž do místností pod střechou proniká světlo nejenom běžnými okny, ale i světlíky rozloženými při hřebeni.

Dům má užitnou plochu 1180 m2 a k dispozici nabízí pět ložnic, šest koupelen a tři samostatné toalety. Kuchyň velkorysých rozměrů je zařízena převážně v bílé barvě s detaily v chromovém provedení a černé barvě.

Velmi prostorné jsou rovněž obývací pokoje, jídelny a nechybí ani velká tělocvična, kinosál a pracovna.

Hlavní ložnice je pak místností, jíž nechybí ani vzdušnost, ani spousta prostoru, ale také v jistém smyslu romantické prvky. Má vstup na vlastní terasu a doplňuje ji koupelna obkládaná dřevěnými panely.

Napříč domem je pak možné spatřit podlahy jak z masivního dřeva, tak z leštěných cihel.

Pozemek, na němž dům představitele Božského Bruce stojí, je ovšem neméně velkolepý. Na téměř hektarové ploše lze objevit tenisový kurt, bazén s vodopádem a domek s kulečníkem zařízený barem. Nechybí ani sauna s párou a zeleninová zahrada, všímá si web Architectural Digest. To vše se utápí v záplavě zeleně a ukrývá pod korunami vzrostlých stromů.

Katy Perry si pořídila v LA penthouse s nádherným výhledem

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám