Hlavní obsah

Zaparkoval fabii v kopci. Ujela mu a k tragédii chyběly jen decimetry

Neznámý ruský táborník může mluvit o štěstí, že jeho Škoda Fabia nikoho vážně nezranila. Zastavil totiž v kopci, a místo aby vůz zajistil, vystoupil.

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Fabia II. generace (Ilustrační foto)

Článek

Je to základem ovládání auta - než vystoupíte, řádně zajistěte auto proti pohybu, zejména na nerovné zemi. Co se honilo 59letému řidiči v Rusku hlavou, když vystoupil a nechal auto ujet, je záhadou.

Video, pořízené 11. července u jezera Aslykul v Baškirsku v Rusku a zveřejněné o pět dní později, začíná pohledem na šedou Škodu Fabia druhé generace, kterak stojí nakřivo v kopci.

Pak se ale otvírají dveře a řidič - dle baškirské dopravní policie, kterou citují ruská média, byl střízlivý - vystrkuje nohu ven, snad aby komunikoval s druhým člověkem, stojícím venku. Jenže vůz nezajistil parkovací brzdou, a třebaže pravou nohou stál na pedálu provozní brzdy, patrně ne dost pečlivě.

SPECIÁL: 20 let Škody Fabia

AutoMoto

Fabia se dává do pohybu; nejprve dozadu, kde neumělého řidiče téměř přejede, a pak dopředu, z kopce, do míst, kde mají ostatní lidi postavené stany a zaparkovaná auta. Řidič se ji snaží chytit, samozřejmě neúspěšně; vypadá to, že kopec je docela prudký.

Vůz přejel jeden stan, z nějž stihli dva lidé utéct, a zastavil se o Ford Focus. Podle informací z ruských médií nedošlo k žádným vážným zraněním. A řidič si snad bude pamatovat, že má dbát na pořádné zabrzdění auta, než z něj vystoupí.

Reklama

Související články

Na den řidičem kamazu v pískovně

Vypadá jako vcelku moderní náklaďák, ale vyrábí se čtvrt století. A když do něj sednete, napadne vás, že spousta nápadů je ještě mnohem starších. KamAZ-65115...

Výběr článků

Načítám