Hlavní obsah

Volkswagen vybavil elektrické ID.4 do terénu, koncept má i vyšší výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický crossover od Volkswagenu byl upraven pro použití v terénu. Model ID.4 Xtreme je však pouhým konceptem, který se do sériové výroby alespoň prozatím nedostane.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen ID.4 Xtreme.

Článek

Nový koncept, který byl odhalen na každoročním evropském setkání vlastníků elektromobilů VW ve švýcarském Locarnu, konaném od 6. do 10. září, je postaven na Volkswagenu ID.4 ve verzi GTX.

Výkonným pohonem zadní nápravy a modifikací softwaru řídicí jednotky pohonu se však zvýšil celkový nejvyšší výkon v porovnání s GTX o 65 kW na 285 kW – tedy o téměř 30 procent.

Škoda Enyaq Coupé RS iV vs. Volkswagen ID.5 GTX: Není vrabčák jako vrabčák

Testy

„ID.4 Xtreme vytvořili nadšenci z Volkswagenu pro fanoušky řady ID., kteří se sešli zde v Locarnu. Jsme zvědaví, jak budou na tento vůz reagovat příznivci elektromobility. Na základě odezvy z naší komunity rozhodneme o dalším osudu tohoto projektu,“ uvedla Silke Bagschiková, vedoucí produktové řady MEB.

Studii propůjčuje autentický vzhled zvýšený podvozek, 18palcová terénní kola s terénními pneumatikami, dodatečný přední ochranný rám s upraveným deformačním nosníkem a blatníky vyrobené 3D tiskem, které jsou o 50 milimetrů širší.

První jízda s Volkswagenem ID. Buzz: Stylový busík

Testy

Další „výzbrojí“ terénního elektromobilu s pohonem všech kol pro výlety mimo zpevněné cesty je střešní nosič s přídavným LED osvětlením a kompletní zakrytí spodní části vozu hliníkovými panely.

Volkswagen uvádí, že ve spolupráci s designovým oddělením byl speciálně pro tento koncepční vůz vyvinut zvuk, který za jízdy vydává do okolí speciální reproduktor uložený v prostoru podběhu kola.

Reklama

Výběr článků

Načítám