Hlavní obsah

Volkswagen Routan: Voyager s evropským stylem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Chicagu se představil nový Volkswagen Routan. Jedná se o velké MPV, které je určeno pouze pro americký trh. Na první pohled se však neodhalí, že Routan je vlastně jen trochu převlečený Chrysler Voyager.

Článek

Již dávno avizoval Volkswagen a Chrysler, že spolu budou vyvíjet další vozy typu MPV. Zatím to však spíš vypadá, že spolupráce uvízla na vzájemné výměně modelových řad a podpoře při prodejích.

Důkazem je i nový Routan. Tohle není žádný nový vůz, ale spíš jen převlečený Voyager. Auto má sice svou vlastní čelní masku, zadní partie se také změnily, ale při bočním pohledu je jasné, že tahle dvě auta mají stejné rodiče.

Vůz dlouhý přes pět metrů a téměř dva metry široký nabízí uvnitř prostor pro sedm cestujících. A když se mluví o sedmi cestujících, tak tím je myšleno skutečně královský prostor pro všechny a ne nějaká nouzová sedadla vzadu. Ve třetí řadě je sice lavice, která se klidně schová do podlahy, ale i tak nabízí mnohem víc místa než standardní osobní vůz.

Volkswagen Routan, který se bude vyrábět v USA, nabídne zpočátku dva motory. Nejde o žádné drobečky, i když mají „jen“ šest válců. Ten menší má objem válců 3,8 l a výkon 147 kW. Ten větší pak má čtyři litry a 189 kW. Další motory by snad měly přijít později.

Jak to bude s bezpečností, která u Chrysleru není zovna příkladná (viz výsledky testů Euro NCAP), zatím nevíme. Ale snad výrobce již aplikoval nové bezpečnostní prvky jak sliboval.

Reklama

Související články

Nový Chrysler Voyager bude rodilým Američanem

Chrysler Voyager v Evropě končí. Nemluvíme o jeho prodejích, ale o výrobě. Po dlouhých šestnácti letech se tak přesunuje výroba ze Štýrského Hradce zpátky...

Výběr článků

Načítám