Hlavní obsah

V Praze od června skončí sdílené elektroskútry BeRider

Služba sdílených elektroskútrů BeRider v Praze od června skončí. Provozovatelům z dceřiné společnosti automobilky Škoda Auto se nepodařilo najít vhodného partnera pro zajištění dalšího provozu. Společnost o tom informovala na webu.

Foto: Profimedia.cz

Skútry BeRider

Článek

Nabídku sdílených elektroskútrů spustila společnost Škoda Auto DigiLab v Praze v roce 2019. Za čtyři roky provozu najezdili zákazníci přes 4 200 000 kilometrů a tím pomohli ušetřit 512 tun oxidu uhličitého, uvádí firma.

Na začátku června bude provoz služby BeRider ukončen a skútry zmizí z ulic. „Vždy jsme věděli, že službu je třeba dál rozšiřovat: mít více skútrů ve více městech. Pro zajištění dalšího provozu se nám nepodařilo najít vhodného partnera,“ vysvětlili zástupci firmy rozhodnutí ukončit činnost.

Dodali, že provozování služeb jako BeRider není pro Škoda Auto DigiLab hlavní činností a společnost se nyní bude soustředit na klíčové projekty, které jsou spojeny s mobilitou a digitální službami v osobních vozech.

Neproježděný kredit bude zákazníkům vrácen na účet, uvedli provozovatelé služby. Použité elektroskútry lidem odprodávat neplánují. „Jednáme o jejich prodeji další firmě nebo firmám, které by je mohly provozovat,“ uvádí BeRider na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám