Hlavní obsah

Škoda představuje nový crossover Enyaq iV

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První školní den si automobilka Škoda vybrala pro odhalení svého revolučního modelu. Elektrický crossover Enyaq iV se poprvé ukazuje v pražské hale O2 Universum.

Živě: Představení nového vozu Škoda Enyaq iVVideo: ŠKODA

 
Článek

Už podruhé v řadě si Škoda Auto pro premiéru svého modelu vybrala české hlavní město. Zatímco Octavia čtvrté generace se představila v listopadu ve Veletržním paláci, Enyaq iV se ukazuje v Libni.

Pro Škodu se jedná o revoluční model. Jde o první elektromobil značky založený na koncernové modulární platformě pro elektromobily, MEB.

Podoba Škody Enyaq už není tajemstvím, novinka koluje internetem těsně před premiérou

AutoMoto

Již před premiérou mladoboleslavská automobilka zveřejnila několik detailů. Výroba bude od konce letošního roku probíhat v Mladé Boleslavi. Jako vůbec první vůz na zmíněné platformě MEB, na které Volkswagen staví rodinu elektromobilů ID, bude vznikat mimo Německo.

První jízda se Škodou Enyaq: Jedna z největších revolucí v historii značky

AutoMoto

Jedná se o jakýsi crossover, na délku měří 4648 milimetrů. Šířka činí 1877 mm, výška 1618 mm a rozvor náprav 2765 mm. Tato čísla jej řadí mezi modely Karoq a Kodiaq. Designovou zajímavostí je svítící maska chladiče. S největší baterií novinka nabídne normovaný dojezd na jedno dobití až 500 kilometrů. Verze RS s 225 kW se stane nejvýkonnější Škodovkou.

Úplné odhalení včetně statických dojmů přinesou Novinky v průběhu přímého přenosu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám