Hlavní obsah

Škoda poutá na Enyaq Coupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrické SUV Škoda Enyaq brzy dostane elegantnější variantu se splývavou střechou. Mladoboleslavská automobilka zatím poutá na siluetu aerodynamicky pokročilého vozu.

Škoda poutá na Enyaq CoupéVideo: Škoda Auto

 
Článek

Svou „kupé“ variantu už má Volkswagen ID.4 v podobě ID.5, ale i Audi Q4 e-tron coby Sportback. I třetí do party SUV na koncernové elektrické platformě MEB dostane stylovou variantu s atraktivní boční siluetou. Celým jménem Škoda Enyaq Coupé iV se představí 31. ledna 2022.

Automobilka zatím v první upoutávce ukazuje především siluetu novinky a upozorňuje na nejnižší aerodynamický odpor Cx 0,234. To je u elektromobilu vzhledem k dojezdu a z principu zvyšující se spotřeby energie ve vyšších rychlostech klíčové.

Kupé ze Škody Enyaq natočili na hradecké dálnici

AutoMoto

Enyaq Coupé se od výchozího enyaqu liší od středového b-sloupku dále. Střešní i okenní linie se v tomto bodě snižuje, aby se co možná nejvíce přiblížila aerodynamicky nejvhodnějšímu tvaru kapky.

Stejně jako standardní verze dostane i kupé masku zvanou Crystal Face, osvětlenou příď se 131 diodami. Interiér by se rovněž neměl příliš lišit, stejně jako technika s jedním či dvěma elektromotory. Více automobilka prozradí později, případně až při zmíněné premiéře v poslední lednový den.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq Coupé iV na upoutávce.

Reklama

Související články

Škoda Enyaq kupé shodila trochu maskování

Chystaná kupé verze elektromobilu Škoda Enyaq iV, která by mohla dostat označení GT po vzoru čínského kodiaqu ve verzi kupé, shodila část svého maskování....

Výběr článků

Načítám