Hlavní obsah

Kupé ze Škody Enyaq natočili na hradecké dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých silnicích už je k vidění chystaná stylovější varianta elektrického SUV Škoda Enyaq iV ve formě továrního prototypu. Takzvané SUV-kupé nabídne prudce se svažující střešní linii.

Kupé verze Škody Enyaq iV natočena na hradecké dálniciVideo: Aktu.cz

 
Článek

Natočený prototyp Škody Enyaq iV je maskovaný jen od středového sloupku dále. Jde totiž o verzi připomínající vozy typu BMW X6, zakladatele moderního segmentu kupé-SUV.

Příď by se u nového typu karoserie zřejmě lišit neměla. Daní za atraktivní linii střechy zřejmě bude menší zavazadlový prostor i méně místa na hlavu zadních cestujících. Víko zavazadelníku by se mělo vyklápět i se zadním sklem.

Nová Škoda Enyaq detailně. V základu za milion

AutoMoto

V Mladé Boleslavi se už od loňské premiéry standardního enyaqu příliš netají tím, že podobný vůz pro letošní rok chystají. Inspiraci si vezme z konceptu Vision iV představeného v březnu roku 2019.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda Vision iV

Lze očekávat, že paleta pohonu bude kopírovat nabídku výchozího crossoveru. Normovaný dojezd až 510 km u verze s baterií o kapacitě 82 kWh by přitom v tomto případě mohl být o něco málo vyšší, vzhledem k aerodynamickému tvaru karoserie.

Sportovnější vizáž by měla být technicky naplněna variantou RS. Ta v klasickém Enyaqu iV nabídne dva elektromotory, systémový výkon 225 kW a zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,2 s.

Stejně jako výchozí enyaq se bude i kupé zřejmě vyrábět v Mladé Boleslavi. Enyaq jako jediný model koncernu Volkswagen na elektrické modulární platformě MEB vzniká mimo Německo, a navíc na stejné lince s modely se spalovacími motory.

Foto: Aktu.cz

Maskovaná Škoda Enyaq iV kupé

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq iV v klasické variantě

Foto: Aktu.cz

Maskovaná Škoda Enyaq iV kupé

Foto: Aktu.cz

Maskovaná Škoda Enyaq iV kupé

Reklama

Související články

Škoda představuje Enyaq Sportline

První velký elektromobil od Škody přijíždí ve sportovně střižené variantě Sportline, dostupná bude ve třech variantách pohonu.

Výběr článků

Načítám