Hlavní obsah

Škoda Enyaq kupé shodila trochu maskování

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystaná kupé verze elektromobilu Škoda Enyaq iV, která by mohla dostat označení GT po vzoru čínského kodiaqu ve verzi kupé, shodila část svého maskování. Pochopitelně to je přední část, která se od již představeného enyaqu neliší.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq iV (Ilustrační foto)

Článek

Částečně odhalený prototyp druhé karosářské verze enyaqu ukazují fotografie, které se v posledních pár dnech objevují na sociálních médiích, ale nejen tam, z různých zdrojů. Podle webu Motor1 jezdí prototypy s českými značkami pochopitelně s velkou pravděpodobností také v Česku.

Přesné tvary zádě jsou zatím tajemstvím, ovšem střecha klesající podobně jako u octavie je jasná už nyní. S největší pravděpodobností se bude také stejně otvírat záď, tj. i s oknem, a s ohledem na tvar zádě je možné, že zadní stěrač bude volitelnou výbavou.

Kdy se hotový vůz představí, zatím není jasné, stejně jako jeho označení. Také, jen pro úplnost, neexistuje potvrzení od automobilky, že se skutečně díváme na enyaq, ovšem tvary přídě to říkají jednoznačně.

Reklama

Související články

Škoda Kodiaq GT jezdí i v Evropě

Kupé-verze Škody Kodiaq se v Evropě neprodává, je to model pro čínský trh. Přesto bylo jedno auto spatřeno v Praze a v Mladé Boleslavi. Chystá Škoda export...

Výběr článků

Načítám