Hlavní obsah

Škoda Kodiaq po faceliftu se ukazuje ve verzích pro záchranáře

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské zastoupení Škody Auto už do barev tamních záchranných složek obléklo novou, omlazenou verzi SUV Kodiaq. Tamní policie či záchranáři si mladoboleslavskou automobilku poměrně oblíbili a mimo kodiaqu využívají služby třeba i octavie.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq facelift

Článek

Když si česká policie před časem převzala na 500 nových služebních kodiaqů, nejednalo se o žádnou náhodu. České SUV z Mladé Boleslavi je zkrátka mezi bezpečnostními složkami velmi populární.

Nejinak tomu je třeba ve Velké Británii, kde tamní bezpečnostní a záchranné složky využívaly rovněž už verzi před faceliftem.

Policie převezme od Škody přes pět stovek superbů a kodiaqů

AutoMoto

Nyní mají policisté, hasiči a záchranáři ze Spojeného království možnost nahlédnout na to, jak bude v jejich barvách vypadat nová, omlazená verze. A není se čemu divit. Podle posledních údajů v zemi využívají různé složky stovky kodiaqů. Hned padesát kusů si například objednala policie ze Severního Irska.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq facelift určený pro policii

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq facelift jako hasičský speciál

Škoda při vybavení faceliftovaného kodiaqu vsadila na osvědčené postupy a mezigeneračně se tak vůz příliš nezměnil. Stejné jsou barevné kombinace pro různé složky i výstražná světla, která jsou mimo jiné integrovaná i do masky chladiče nebo do nárazníku.

Za volantem Škody Kodiaq po faceliftu: Vylepšení dobrého auta

Testy

Kodiaq si budou moci záchranáři či policisté objednat s celou řadou různých motorů s výkony od slabších 110 kW až po 147 kW.

Možnost bude sáhnout i po nejsilnější verzi RS s dvoulitrovým přeplňovaným zážehovým čtyřválcem a výkonem 180 kW, který nahradil vznětovou motorizaci verze před faceliftem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám