Hlavní obsah

Škoda představuje scalu pro českou policii, jde o první hatchback s automatem

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Scala v úpravě pro Policii ČR se poprvé ukazuje na oficiálních fotografiích. Během čtyř let převezmou policisté 1200 takových aut.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala pro českou policii

Článek

Škoda Auto zvítězila v loňském tendru na označené policejní vozy s pohonem jedné nápravy. Celková hodnota tendru dosahuje 840 milionů korun.

Scaly v policejním provedení, postupně dodávané Policii ČR do konce roku 2024, budou osazeny zážehovým motorem 1,5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Do standardní výbavy patří například 6 airbagů, startování tlačítkem, přední mlhovky, zadní parkovací senzory, autorádio s Bluetooth, manuální klimatizace nebo čalounění sedadel odolnější látkou.

Evropské auto roku 2021 zná své finalisty, je mezi nimi i Škoda

AutoMoto

Automobily se předávají s policejními polepy a speciálním vybavením, které zahrnuje montážní sadu mobilního terminálu pro radiostanici s instalovaným výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením, práškový hasicí přístroj, kameru Garmin sledující dění před vozidlem, demontovatelnou mříž oddělující prostor pro posádku od zavazadelníku a další položky nezbytné pro výkon služby.

Pro splnění požadavků policie budou policejní scaly dále mírně upraveny. Pro vyšší odolnost a zachování světlé výšky vzhledem k přidané výbavě v podobě policejní vestavby včetně majáků, kamer a dalšího vybavení budou upraveny zadní nápravy vozů. Oproti sériové výrobě dostanou policejní scaly odlišné pružiny, tlumiče a robustnější kryt motoru a převodovky.

První test Škody Scala 1.5 TSI: Auto, které Boleslavi dosud chybělo

AutoMoto

„Jsem rád, že po úspěšném nákupu policejních vozidel 4×4 v roce 2019 se podařilo vysoutěžit a uzavřít rámcovou dohodu, tentokrát na policejní vozidla 4×2. Tímto krokem policie pokračuje v obměně nevyhovujícího stávajícího vozového parku speciálním typem vozidla, tentokrát s určením pro základní útvary, a to včetně odpovídající policejní výbavy. Škoda Scala je prvním kompaktním hatchbackem v policejní verzi vybaveným automatickou převodovkou. Cena vozidla zahrnuje bezplatný servis na 5 let. V letošním roce plánujeme odebrat přes 500 kusů těchto vozidel,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

České policejní označení je pro model Scala novotou, v roce 2019 bylo vysoutěženo dodání 640 exemplářů v neoznačeném civilním provedení, které zastávají funkci služebních vozidel na krajských ředitelstvích. Scala v policejním zbarvení však již více než rok slouží ve Velké Británii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám