Hlavní obsah

Škoda Kodiaq možná dostane naftovou verzi RS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude mít Škoda Kodiaq svou rychlou verzi RS? Podle představitelů značky to není otázka techniky, ale pouhých peněz. Rozhodnutí o tom, jestli rychlá verze bude, podporuje i prohlášení o zajímavé připravované motorizaci.

Foto: X-Tomi Design

Škoda Kodiaq RS podle X-Tomi Design

Článek

Bude Kodiaq RS? Tak na tuhle otázku odpovědět ještě neumíme. Každopádně maďarský designér, nám už dobře známý X-Tomi Design předělal fotografii vozu tak, aby vypadala jako RS.

Nárazník ve stylu Škody Octavia RS, velká kola, pár úprav a hle… Ano, je tu zajímavá vize, jak by mohl tento vůz vypadat. A stejně tak si můžeme prohlédnout jinou vizi – v červené barvě edici Monte Carlo. Bude něco takového v nabídce?

Ve Škodě se netají tím, že Monte Carlo se bude rozšiřovat do více modelových řad. Takže proč by nemělo být u kodiaqu?

Foto: X-Tomi Design

Škoda Kodiaq Monte Carlo podle X-Tomi Design

A jak je pravděpodobný příchod verze RS? Přeložíme vám tady pár slov, která poskytl Christian Struber, člen předsednictva Škody Auto pro výzkum a vývoj, pro časopis AutoExpress.

„Řídil jsem auto pouze minulý týden, ale bylo to fantastické. Z inženýrského hlediska jsme chtěli dát tomu autu ještě víc výkonu. Teď čekáme na vyjádření obchodní části.“ Takže to vypadá, že Christian Struber řídil nějakou výkonnější verzi Škody Kodiaq. Na dotaz redaktora časopisu, co to bylo za verzi, odpověděl „byl to diesel“. Co by to mohlo být?

Škoda představila vůz s dvojicí nafťáků – dvoulitrový diesel má výkon 110 nebo 140 kW. Co výkonnějšího by to mohlo být? Sázíme na dvoulitr, ale s dvojitým přeplňováním bi-turbo. Výkon 177 kW a 500 Nm by mohl s autem pořádně zacvičit a i to RS by se tu mohlo hodit. Takže už opravdu zbývá jen čekat, co na to obchodní oddělení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám