Hlavní obsah

Škoda v Berlíně ukázala v bývalé elektrárně kodiaq, nakonec bez medvěda

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Před dvaceti lety na den přesně představila Škoda svůj nejúspěšnější model celé své historie - první novodobou generaci octavie. O dvacet let později se v Berlíně na světové premiéře v industriálních prostorech bývalé elektrárny Kraftwerk ukazuje první velké SUV s logem Škody.

BEZ KOMENTÁŘE: Škodovka ukázala nové SUV Video: Novinky

 
Článek

Bude kodiaq stejně úspěšný jako octavia? Těžko říct, jakkoliv segment pseudoterénních vozidel neustále roste. Ale více budeme vědět za dvacet let.

Škoda opět pokračuje ve své chytře promyšlené marketingové strategii, která po zamaskovaných prototypech, později ukázkách detailů celého vozu a kompletně odkrytého interiéru přichází se světovou premiérou mimo světový autosalon. V Paříži se kodiaq pochopitelně ukáže také, bude to ale premiéra pouze výstavní, autosalonová.

Samotné překvapení ze zcela nového modelu se podařilo částečně narušit čtvrtečním únikem fotografií, měsíce připravovanou show to ale nepokazilo. Na tu dorazilo osm stovek hostů z celého světa, mezi kterými nechyběl třeba Karel Gott.

Šéf Škody dostal klíč od aljašského města

Po proslovech se na pódiu v rychlém sledu střídaly tři Škody Kodiaq a nechyběla ani kaskadérská představení umělců zavěšených na vysokých lanech. Živý medvěd nakonec na pódiu nebyl, jak s úsměvem řekl šéf Škody Auto Bernhard Maier, museli by jej tahat přes půlku světa.

Na závěr 45minutového představení v bývalé elektrárně nechyběla starostka aljašského města Kodiak, které automobilka v rámci virální kampaně na jeden den přejmenovala. Samozřejmě na Kodiaq. Maier poté od starostky města dostal symbolický klíč od města City of Kodiak.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Automobilka Škoda 1. září večer v Berlíně poprvé odhalila svůj nový model Kodiaq.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zpěvák Karel Gott a šéfdesigner Škody Jozef Kabaň na berlínském představení nového modelu Kodiaq

„S vozem Škoda Kodiaq se vydáváme objevovat nové světy. S naším prvním velkým SUV dobýváme pro značku nový segment a s ním i nové trhy a skupiny zákazníků. A to je jen začátek: Škoda Kodiaq zahájí širokou ofenzívu nových modelů SUV značky Škoda,“ řekl Maier.

Škoda podobně opulentní světovou premiéru přichystala loni v únoru, kdy pozvala na osm stovek hostů do pražského Fora Karlín. Tehdy Škoda pro superb třetí generace nechala od České filharmonie složit symfonii. [celá zpráva]

Slavnostní představení nové Škody SuperbVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám