Hlavní obsah

Škoda chce ještě letos umožnit placení u čerpacích stanic přímo z vozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto plánuje ještě v letošním roce umožnit placení za palivo u čerpacích stanic přímo z displeje umístěného ve voze. V současnosti jedná s velkými sítěmi, jako je OMV, Benzina nebo MOL, ale i menšími provozovateli o spolupráci. Na tiskové konferenci to uvedl Jaroslav Pelant ze společnosti Škoda X, na kterou se přejmenovala Škoda DigiLab.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Usilovně na tom pracujeme, aby byla služba dostupná v Česku ještě letos, stejně jako placení z vozu za parkování,“ uvedl Pelant. Služba Pay to Fuel již běží v pilotním provozu v Německu, Lucembursku a Dánsku a v létě se má rozšířit do dalších čtyř zemí. Dohromady bude dostupná u 4500 čerpadel. Do konce roku má být již v 11 zemích a u 16 000 stanic.

Podobně chce Škoda prostřednictvím své digitální dceřiné firmy Škoda X rozšířit další služby, jako je placení z vozu za parkování, které by se rovněž mělo objevit v Česku letos. Další aplikací je Offers, která umožňuje získávat přímo na displej vozu nabídky z obchodů a od dalších partnerů značky. Rozšířit se má i služba sdílení aut HoppyGo.

Mezi dalšími produkty Škody X jsou nabíjecí Huby vytvořené z použitých baterií z elektromobilů. Těch by mohlo ročně vzniknout zhruba 60. Pilotní projekt již běží v České republice. Ve všech zemích Evropy již funguje aplikace DigiCart, která prostřednictvím digitálního certifikátu nabízí základní informace o ojetém vozidle, jako je servisní historie nebo počet ujetých kilometrů.

Škoda X, dříve Škoda DigiLab, slouží české automobilce jako centrální dílna pro vývoj nových služeb souvisejících s mobilitou a novými technologiemi. Je součástí mezinárodní startupové scény a neustále vyhledává nové možnosti kooperace s kreativními mozky z oblasti informačních technologií.

Škoda odhalila předobrazy šesti elektromobilů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám