Hlavní obsah

Renault chystá sedmimístný austral

Renault pracuje na návratu sedmimístných vozidel do své nabídky v podobě varianty crossoveru Austral. Má přijít na trh už příští rok.

Foto: Renault

Renault Austral v současném, pětimístném provedení

Článek

V nabídce automobilky Renault, která má v sedmimístných osobních autech docela zajímavou historii, dnes takový vůz nenajdete - i největší model Koleos končí na pěti sedadlech. V dohledné době by se to však mohlo změnit, a to v podobě Renaultu Grand Austral.

Jako větší, zejména tedy delší verze již představeného australu má podle zprávy britského webu Autocar přijít na trh v příštím roce. Design s největší pravděpodobností nebude velkým překvapením - měl by kopírovat pětimístný austral.

Za volantem Renaultu Austral: Míří vysoko, zaujme technikou

Testy

Rozdíl bude samozřejmě v tvarování zádě a v tom, že sklo pátých dveří bude kolmější, aby bylo vzadu víc místa pro dva pasažéry i nějakou tu bagáž. Na konkrétní změny si zatím musíme počkat.

Samozřejmostí budou i úpravy interiéru, které se dotknou zejména prostoru za B-sloupky. Při přestavbě na sedmimístnou verzi je třeba upravit druhou řadu sedadel a podlahu v oblasti zadní nápravy. Se sklopenou třetí řadou sedadel samozřejmě bude oproti pětimístné verzi i větší zavazadelník.

Nové Mitsubishi ASX je převlečeným renaultem

AutoMoto

Pod kapotou budou s největší pravděpodobností stejná pohonná ústrojí jako u pětimístného australu, což znamená 1,3l zážehový přeplňovaný čtyřválec ve spojení s mild hybridním ústrojím o výkonu 140 nebo 160 koní, anebo 1,2l zážehový přeplňovaný tříválec ve spojení s full hybridním systémem E-Tech, který nabídne 160 nebo 200 koní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám