Hlavní obsah

První fotka elektrického Peugeotu iOn

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka ukázala první fotku malého vozu, který bude poháněn elektrickou energií. Potřebnou technologii dodá Mitsubishi. Sériová verze se pro evropský trh představí do konce roku 2010, model si nicméně bude možné prohlédnout už na letošním autosalonu ve Frankfurtu.

Článek

Peugeot iOn bude mít dojezd údajně 130 kilometrů, použity jsou lithium-ionové baterie. Díky tomu, že tento městský automobil bude jezdit výhradně na elektrický pohon, budou jeho emise nulové. Peugeot uvádí, že baterie se na plnou kapacitu se pomocí klasické 220 V zásuvky dobijí během šesti hodin, na 80 procent kapacity se prý dobijí za 30 minut.

Čtyřdvéřový automobil určený pro čtveřici cestujících nabídne výkon 64 koní (47 kW) a 180 Nm točivého momentu, nejvyšší rychlost činí 130 km/h. Peugeot použije techniku od Mitsubishi a tak se dá tvrdit, že Peugeot iOn bude převlečeným Mitsubishi i-MiEV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám