Hlavní obsah

Prémiové SUV Genesis GV70 obulo pohorky, nelekne se ani těžšího terénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GV70 Project Overland, společný projekt prémiové značky skupiny Hyundai Motor Group a specialisty na terénní vozidla Delta Geländesport, zvyšuje terénní schopnosti prémiového SUV a propůjčuje mu vzhled nebojácného offroadu.

Foto: Delta Geländesport

Genesis GV70 Project Overland

Článek

Značka Genesis, tvořící prémiový segment skupiny Hyundai Motor Group, už sice pracuje na modernizované verzi svého luxusního SUV GV70, ještě předtím se mu ale ve spolupráci s německým specialistou na terénní vozidla Delta Geländesport rozhodla propůjčit dobrodružnější charakter.

Prototyp Genesis GV70 Project Overland je velmi nevšedním spojením luxusního SUV a terénní výbavy, kterou už na první pohled prozrazuje výrazný střešní nosič s vyprošťovacími deskami, přídavným osvětlením, kufry a vyprošťovacím nářadím. Další přídavné osvětlení bylo umístěno do předního nárazníku.

Kromě toho došlo ke zvýšení podvozku a rozšíření karoserie o 50 mm, díky čemuž působí vůz na silnicích ještě důrazněji. Do upravených podběhů se nastěhovala nová 18palcová černě lakovaná kola Classic B-Rugged, obutá do terénních pneumatik Continental ATR, díky kterým by měl dobrodružný speciál zvládnout i náročnější terén.

Pokud už máte chuť si vůz objednat, musíme vás zklamat. GV70 Project Overland je pouze prototypem, který má ukázat unikátní kombinaci luxusu a terénních schopností, které společnost Delta Geländesport zvyšuje u různých modelů už přes 40 let.

Kdo je ale novým prototypem přesto uchvácen a chtěl by ho vidět naživo, bude mít příležitost od 1. do 10. prosince, kdy bude vystaven v rámci Essen Motor Show na stánku Continental.

Genesis představil koncept kupé-SUV GV80, má ochranný rám jako závoďáky

AutoMoto

První auto, které lze odemknout díky rozpoznání obličeje

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám